Nieuwe directeur Detailhandel Nederland

15 januari 2019 19:34

Nieuwe directeur Detailhandel Nederland

Hester Duursema is tot de nieuwe directeur van Detailhandel Nederland benoemd. Zij start 11 februari met haar werkzaamheden. De 36-jarige Duursema was al eerder actief namens een branche, als algemeen directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer en als secretaris-generaal van de Europese Schippersorganisatie, de Nederlandse en Europese brancheorganisaties van binnenvaartondernemers.

“Het gaat economisch goed met Nederland en de detailhandel groeit mee. Toch staan de prestaties van de sector onder druk op het gebied van groei, winst en de winkelbeleving. Om deze uitdagingen te lijf te gaan is het noodzakelijk dat de randvoorwaarden om te kunnen ondernemen goed zijn. Dat is hetgeen waar ik als roerganger bij Detailhandel Nederland me hard voor zal maken. De Nederlandse detailhandel zorgt maar liefst voor 9% van de banen in Nederland, genereert 8% van de omzet en draagt 3,4% bij aan het bruto binnenlands product. Dat belang, die toegevoegde waarde, dat moet goed tussen de oren zitten bij de politiek, de maatschappij, maar ook bij de ondernemers zelf. Dat onderstreept namelijk de collectieve kracht van deze sector. Die kracht verder versterken en inzetten, zie ik als mijn opdracht namens Detailhandel Nederland”, aldus Duursema.

[caption id="attachment_34024" align="alignnone" width="252"] Hester Duursema[/caption]

Nieuwe voorzitter

Naast de benoeming van de nieuwe directeur is Harry Bruijniks benoemd tot voorzitter van Detailhandel Nederland. Hij volgt hiermee Guido van Woerkom op. Bruijniks was al lid van het bestuur. Tevens is hij commissaris van Jumbo, Euretco en NDS en VBO Makelaar (Vereniging voor Makelaars en Taxateurs).

Verhuizing

De organisatie van Detailhandel Nederland is recent verhuisd van Leidschendam naar De Malietoren aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. “Uiteraard blijft de organisatie zelfstandig opereren, maar er wordt een betere synergie bewerkstelligd door deze verhuizing naar de plaats waar ook MKB en VNO-NCW gehuisvest zijn”, aldus de nieuwe voorzitter Harry Bruijniks.

Detailhandel Nederland vertegenwoordigt de collectieve belangen van ca. 100.000 winkeliers in Nederland en stelt zich ten doel de belangenbehartiging van de detailhandel in Den Haag en Brussel te optimaliseren en te versterken.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.