Never waste a good crisis: laten we samen extra stagekansen creëren!

30 maart 2021 16:00

Never waste a good crisis: laten we samen extra stagekansen creëren!

Tijdens deze pandemie hebben we in het onderwijs met z’n allen een grote prestatie geleverd met de snelle

omschakeling naar online lesgeven. Ook voor veel ondernemers was het schakelen om op een andere manier (samen) te werken; met elkaar én bij de stagebegeleiding van onze studenten. Door online en op afstand studenten te begeleiden, konden veel studenten toch praktijkervaring opdoen. Daar zijn we dankbaar voor.

Anja_Hagenaars_optMomenteel kampen we namelijk met een groot, urgent stagetekort in het mbo. Alleen al binnen ROC Nijmegen komen we nu zo’n 750 stageplaatsen tekort. Daarom doen we onze uiterste best om alternatieve stageplekken te creëren.

Belangrijk, omdat we al onze studenten een waardevolle stageplaats willen bieden. Ongeacht hun achtergrond, leeftijd of eventuele beperking. Dit vraagt dat we juist nu extra innovatief zijn, en gelijke kansen creëren. Hiervoor werken we nauw samen met ondernemers en andere partijen in de regio Nijmegen. We zijn blij met hun support en creatieve ideeën.

Zo bedachten onze studenten van HTV (Handhaving, Toezicht en Veiligheid) samen met de Politie Nijmegen een plan om de overlast rondom het Centraal Station aan te pakken. Onze studenten van Zakelijke Dienstverlening werken nu - dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland - aan hun praktijkvaardigheden in een Practise Enterprise (een virtueel leerbedrijf).

Studenten van de opleidingen dienstverlening, pedagogisch werk, verpleegkunde en doktersassistent kunnen hun alternatieve stage doen in het Praktijkleercentrum voor Zorg en Welzijn. Met o.a. patiëntenkamers, een atelier, een kinderdagverblijf en een sporten spelruimte. Hier kunnen dit schooljaar nog 300 studenten van onze zorgopleidingen werkervaring opdoen. Prachtige voorbeelden. Maar er is nog veel meer nodig.

Dus heeft u een stageplek? Of een goed idee om waardevolle stages te creëren voor onze studenten, om hen zo praktijkervaring te laten opdoen? Deel het met ons via info@roc-nijmegen.nl. Zo zorgen we er samen voor dat we blijven innoveren, en onze studenten – de Nijmeegse werknemers van de toekomst – een waardevolle stage en gelijke kansen kunnen bieden!

ANJA HAGENAARS

onderwijsdirecteur ROC Nijmegen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.