Nevencodes toegevoegd aan TOGS-regeling

4 mei 2020 11:48

Nevencodes toegevoegd aan TOGS-regeling

Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de TOGS-regeling met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit. Dit besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf de openstelling van deze regeling, en geldt dus voor iedereen die op 15 maart die nevencodes had geregistreerd.

Diverse partijen hebben het signaal over de SBI-code problematiek, in combinatie met de hoofdactiviteit, aangegeven bij het ministerie ven Economische Zaken en Klimaat. Dit signaal is erkend met deze wijziging als gevolg.

Nevenactiviteit

Naast uw hoofdactiviteit kunt u nevencodes bij uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel geregistreerd hebben. We illustreren dit met een voorbeeld. Stel: u bent een modeontwerper met als hoofdactiviteit ‘industrieel en productontwerp’. De code die bij deze hoofdactiviteit hoort, valt niet onder de regeling. Maar u verkoopt uw kleding ook in winkel met de nevencode die staat voor ‘retail’. Met deze nevenactiviteit komt u wel in aanmerking voor de regeling. Voldoet u ook aan de andere voorwaarden, dan kunt u de TOGS aanvragen.

Heeft u al een aanvraag gedaan?

Heeft u onlangs aangevraagd met een SBI-code van uw nevenactiviteit, dan heeft u mogelijk van RVO een afwijzing ontvangen. Als de SBI-code uw nevenactiviteitcode is die in aanmerking komt, dan hoeft u niets te doen. Wij nemen uw aanvraag binnen enkele dagen in behandeling.

Komt ook uw nevenactiviteit niet in aanmerking, dan kunt u mogelijk gebruikmaken van andere ondersteuningsmaatregelen. Check uw code in onze SBI-tool.

Voorwaarden

De voorwaarden voor de TOGS-regeling blijven hetzelfde. Dient u een aanvraag in op basis van een geregistreerde nevenactiviteit? Dan moet u uitsluitend op basis van die nevenactiviteit voldoen aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten (beiden € 4.000). Omzetverlies en vaste lasten die betrekking hebben op de geregistreerde hoofdactiviteit mag u dus niet laten meewegen in de aanvraag. Net als bij alle andere aanvragen kunnen wij achteraf om aanvullende bewijsmateriaal vragen.

www.rvo.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.