Nederland schittert op internationaal podium met innovatie in bankwezen

21 november 2023 13:51

Nederland schittert op internationaal podium met innovatie in bankwezen

ABN AMRO Asset Management wint prestigieuze Future Workforce award

Qorus en Accenture vieren het 10-jarig bestaan van de Qorus-Accenture Banking Innovation Awards en maken de winnaars van 2023 bekend. Deze awards zetten initiatieven in de schijnwerpers die de bancaire sector wereldwijd vernieuwen.

Dit jaar zijn meer dan 450 projecten, afkomstig van 182 instellingen uit 61 landen ingezonden. Deze inzendingen vertegenwoordigen zowel start-ups als gerenommeerde financiële instellingen. De winnaars van dit jaar, gekozen uit zeven verschillende categorieën, zijn het resultaat van een zorgvuldige selectie door vakgenoten en een deskundige jury bestaande uit toonaangevende financiële experts.

Een bijzonder moment dit jaar is de toekenning van de Future Workforce award aan ABN AMRO Asset Management in Nederland voor hun project 'ABN AMRO Contact Center GenAI'. Dit innovatieve initiatief zet AI in om de prestaties en tevredenheid van callcentermedewerkers te verbeteren, en dient als een inspirerend voorbeeld van technologische vooruitgang in de financiële sector.

Andere winnaars van de Qorus-Accenture Banking Innovation Awards 2023 zijn onder meer:

  • Banco Bradesco (Brazilië) werd bekroond als Global Innovator 2023, vanwege zijn toewijding aan innovatie, het lanceren van nieuwe producten zoals het E-agro platform en een intern e-commerce platform.
  • BNP Paribas Fortis (België) won de Beyond Core Banking Offerings award met het 'HappyNest'-initiatief, dat energiezuinige woningen toegankelijker maakt voor huurders met een koopoptie.
  • Bank of Montreal (Canada) ontving de Core Offering Innovation award voor 'BMO New to Canada', een digitale rekeningopeningsdienst voor nieuwe immigranten.
  • Intesa Sanpaolo (Italië) ontving twee awards: de Neobanks & Specialized Players award voor 'Isybank', een digitale bank met 22.000 downloads in de eerste maand, en de Reimagining the Customer Experience award voor 'Ellis', een AI-gedreven digitale assistent.
  • Commonwealth Bank (Australia) won de Social, Sustainable & Responsible Banking award met hun 'Sustainability Action Tool' voor duurzaamheidsintegratie in kleine bedrijven.

Rob Knigge, Lead Financial Services bij Accenture Nederland, benadrukt het belang van deze awards: "De afgelopen tien jaar zijn een periode van groei en vernieuwing geweest voor de bancaire sector. Door het omarmen van technologieën zoals cloudcomputing, data-analyse en (gen)AI hebben banken sterke digitale infrastructuren ontwikkeld. De banken die dit optimaal hebben gedaan zijn in staat om klantverwachtingen te overtreffen door meer gepersonaliseerde ervaringen te bieden en sneller nieuwe producten te lanceren. De winnaars van dit jaar demonstreren hoe banken hun dienstverlening verbreden, diversifiëren en duurzaamheid integreren, wat wijst op een indrukwekkende en innovatieve transformatie van de sector."

Meer informatie over de bekroonde innovaties is te vinden op LinkedIn bij #BankAwards23 en https://bankinginnovation.qorusglobal.com/.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.