Na snelle groei in Nederland, gaat Beequip met equipment lease nu de grens over

16 juli 2021 09:57

Na snelle groei in Nederland, gaat Beequip met equipment lease nu de grens over

Eerste internationale leases voor kranen, containers en haven materieel

Beequip, de snelgroeiende lease specialist voor zwaar materieel, gaat de grens over. In het tweede kwartaal financierde het bedrijf de eerste kranen en containers voor internationale klanten. Hiermee is de grootste alternatieve financier van Nederland nu ook actief in Europa en Noord-Amerika. Peter Loef, medeoprichter: “Wij hebben Beequip opgericht om het MKB te helpen groeien en dat doen we nu ook in het buitenland.”

Buitenlandse ondernemers met kranen, containers en haven materieel materieel zijn nu ook welkom als klant bij Beequip. “We merkten dat onze werkwijze zeer succesvol is in Nederland en werden steeds vaker benaderd door klanten en leveranciers over financiering van materieel voor bedrijven in het buitenland. We zijn verheugd dat we dit nu mogelijk kunnen maken; inmiddels hebben we de eerste Engelse, Italiaanse en Duitse klanten al geholpen,” aldus Giel Claes, mede-oprichter van Beequip. “Met een ‘flying squad’ van equipment en leasing experts bedienen we onze internationale klanten vanuit ons kantoor in Rotterdam.”

Beequip werd opgericht in 2015 en ondersteunt het MKB met lease-oplossingen voor het aanschaffen van gebruikt en nieuw materieel of het verkrijgen van werkkapitaal via hun eigen materieel. Het ondernemende bedrijf onderscheidt zich in de markt door de waarde van het materieel en niet de jaarcijfers van een bedrijf voorop te zetten bij de financieringsvraag. Daardoor is meer mogelijk dan bij traditionele concurrenten, zoals het financieren van gebruikt materieel en financiering van materieel voor startende bedrijven of bedrijven die een minder goede periode achter de rug hebben. Deze unieke aanpak blijkt succesvol: sinds de oprichting zijn ruim 3.000 Nederlandse MKB-bedrijven met de financiering van zwaar materieel geholpen: een totale waarde van meer dan € 1 miljard. En voortaan financiert Beequip dus ook kranen, containers en haven materieel in heel Europa en Noord-Amerika.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.