Musis, ondernemender dan ooit!

12 oktober 2023 11:48

Musis, ondernemender dan ooit!

Hans Verbugt, directeur van Musis & Stadstheater Arnhem, staat op straat. Letterlijk, want zijn vertrouwde kantoor in het Stadstheater aan de Velperbinnensingel in Arnhem is leeg. De medewerkers met een werkplek in het Stadstheater zijn inmiddels verhuisd naar het nieuwe kantoor op de Broekstraat. Na een periode vol ‘laatste keren’ heeft het Stadstheater haar deuren nu echt gesloten. Het gebouw, dat nodig aan renovatie toe is, wordt met behoud van monumentale elementen getransformeerd naar een groter, eigentijds en toekomstbestendig Stadstheater. Een grootschalig renovatie- en nieuwbouwtraject dat naar verwachting 4 jaar gaat duren.

Alles in Musis

“Gelukkig hoeft het publiek ons niet te missen”, zegt Hans Verbugt. Een groot deel van het theater-, dans- en cabaretprogramma is de komende jaren te zien in Musis. Hiervoor worden de twee grote concert- en evenementenzalen afwisselend omgebouwd tot volwaardige theaterzalen. De zalen worden voorzien van een tribune met optimale zichtlijnen voor het publiek en er wordt aanvullend theatertechniek geïnstalleerd.

“Er breekt een bijzondere periode aan, waarin wij ons van onze meest creatieve en ondernemende kant kunnen laten zien. We hebben een divers en aansprekend theaterprogramma samengesteld en verheugen ons erop het publiek te verrassen in Musis.” Naast de ongeveer 90 theatervoorstellingen in Musis programmeren we voorstellingen op locatie, zoals in het Nederlands Openluchtmuseum en het Huis der Provincie. Uiteraard kan het publiek in Musis ook terecht voor mooie concerten. Naast de concerten van ons huisgezelschap Phion en een verrassend aanbod klassieke muziek van hoog internationaal niveau staan er ruim 70 popconcerten op de kalender. “Nederlandse en internationale artiesten, de beste tributebands, jong talent en gevestigde namen schitteren dit seizoen op onze podia.”

Voor en met de stad

Hans Verbugt: “Meer dan ooit zoeken wij de verbinding met de stad. Dat vraagt dat onze programmeurs voelsprieten in de stad en regio hebben, gevoel hebben voor wat er speelt en aanvoelen wat wij op welk moment aan het publiek kunnen aanbieden. Er liggen kansen in het vinden van nieuwe groepen publiek die gezamenlijk de Arnhemse samenleving vertegenwoordigen, zowel in leeftijdsopbouw als in etnische achtergrond. Vanuit de afdeling Educatie en onze programmeur Projecten gaan we samenwerkingen aan met maatschappelijke en culturele partners en het onderwijsveld. Dit heeft al een aantal mooie projecten en bijzondere producties opgeleverd.”

“Voor ondernemers zijn wij een belangrijke ontmoetingsplek in het hart van de stad”

Zakelijke evenementen

“Voor ondernemers zijn wij een belangrijke ontmoetingsplek in het hart van de stad. Musis is het visitekaartje van Arnhem. Hier kun je je als ondernemer presenteren. Ook dit seizoen zullen hier weer verschillende zakelijke evenementen plaatsvinden. Van een receptie in de Balkonzaal tot een grootschalig congres in de Parkzaal. En van een uitbundig bedrijfsfeest in de Muzenzaal tot een sfeervolle kerstmarkt door het hele Musis gebouw.” Dit genereert inkomsten voor Musis maar betekent ook omzet voor bijvoorbeeld lokale cateraars, winkels, vervoerders en hotels.

DeCultuurclub

DeCultuurclub is de businessclub van Musis & Stadstheater Arnhem, een groeiende club van enthousiaste ondernemers uit de regio Arnhem. Zij ontmoeten elkaar tenminste acht keer per jaar voor een inspirerende netwerkbijeenkomst met een cultureel tintje. Na een ontvangst met een borrel en een 3-gangen diner bezoeken zij een concert of voorstelling. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel in de foyer. “Bij DeCultuurclub ga je waardevolle connecties aan. Met een lidmaatschap van DeCultuurclub steun je onze maatschappelijke en educatieve projecten”, vertelt Verbugt. “Onze Cultuurclubleden zijn met bedrijfsnaam en logo zichtbaar voor het publiek. Op de site, op onze socials en in de ontvangstfoyer van Musis voor de 175.000 jaarlijkse bezoekers. Op die manier brengen wij de ondernemers onder de aandacht van ons publiek. Samen met het bedrijfsleven willen we actief en zichtbaar bijdragen aan het versterken van de stad, het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat en aan de versterking van het culturele klimaat van Arnhem en de regio.” «

Tekst: Emmy Kattenbelt // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.