MOOI-regeling opent met € 65 miljoen voor klimaatinnovatie

21 februari 2020 14:25

MOOI-regeling opent met € 65 miljoen voor klimaatinnovatie

De nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) gaat open met € 65 miljoen. De regeling ondersteunt samenwerkende partijen om met grote stappen de klimaatdoelen te realiseren. Door samenwerking en een integrale aanpak hebben innovaties een grotere kans op succes.

De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 49% minder zijn dan in 1990 en 95% in 2050. De MOOI-regeling stimuleert integrale innovatieve oplossingen voor 4 thema's. Het gaat om 'Wind op zee', 'Hernieuwbare energie op land’, de 'Gebouwde omgeving' en 'Industrie'.

Projecten: integraal, omvangrijk en SMART

Een project moet een flinke omvang hebben. De aanpak moet integraal zijn, doordat meerdere bedrijven uit de innovatieketen aansluiten. Bij voorkeur zijn dit organisaties uit verschillende disciplines in consortia. Aanvragers leggen een innovatieplan voor met mijlpalen. Ze moeten die SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) formuleren.

Deadlines voor aanmelding en aanvraag

Samenwerkende partijen kunnen tot 20 april 2020 17:00 uur hun vooraanmelding indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Heeft u een beoordeling ontvangen? Dan kunt u uw uitgewerkte vooraanmelding verwerken in een subsidieaanvraag. Dit kan tot en met 8 september 2020 17:00 uur.

Advies en informatie

Heeft u een goed idee maar nog geen consortium? Kan uw consortium in wording nog geschikte partners gebruiken? Of wilt u weten bij welk bestaand consortium u misschien kunt aansluiten? Neem contact op met RVO voor advies en informatie over de MOOI-regeling. U kunt met ons ook uw projectidee bespreken.

Bent u nog op zoek bent naar goede partners voor uw samenwerkingsverband? Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) helpen u graag. Kom ook naar onze voorlichtings- en matchmakingsbijeenkomsten.

MMIP's

De MOOI-regeling komt voort uit het missiegedreven innovatiebeleid. De Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma’s (MMIP’s) van de Topsector Energie zijn de basis van deze regeling. Het idee is om systeeminnovaties op deze missiegerichte, integrale manier aan te pakken. Daardoor neemt de kans op daadwerkelijke toepassing van innovaties toe.

www.rvo.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.