Microsoft Power BI – wat is het precies?

8 mei 2023 11:04

Microsoft Power BI – wat is het precies?

Power BI, de Business Intelligence tool van Microsoft, is al jaren een van de populairste BI-tools op de markt. Maar waarom is deze tool zo populair? En belangrijker nog; wat kun je ermee als ondernemer?

Microsoft Power BI

Zoals de naam al doet vermoeden is Power BI onderdeel van Microsoft. Microsoft heeft Power BI in 2014 op de markt gebracht, met als doel Business Intelligence intuïtiever en toegankelijker te maken voor eindgebruikers. Power BI is een Business Intelligence tool die gebruikt kan worden als cloudservice of als on-premises software. Het biedt veel opties voor het maken van (organisatie brede) rapportages, doordat meerdere databronnen vanuit verschillende afdelingen gecombineerd kunnen worden in één rapportage.

De kracht van Power BI

De kracht van Power BI is dat data snel omgezet kan worden tot interactieve rapportages, die inzichten bieden in de belangrijkste KPI’s. Hierdoor kun je data analyseren en datagedreven beslissingen nemen. Door middel van Power BI kun je dit veel uitgebreider en effectiever doen dan in een andere tool, zoals bijvoorbeeld Excel.

De keuze uit visualisaties is groot, waardoor rapportages zo gemaakt kunnen worden, dat deze voor iedere laag binnen de organisatie te begrijpen zijn. Hierdoor kunnen rapportages eenvoudig geanalyseerd worden en kunnen kansen en bedreigingen tijdig gesignaleerd worden, waardoor er direct datagedreven actie ondernomen kan worden.

Waarom Power BI?

Als Business Intelligence specialisten werken wij met Power BI omdat het een innovatieve BI-tool is die een tal aan mogelijkheden biedt voor organisaties van groot tot klein. Door onder andere de vele visualisatiemogelijkheden die Power BI biedt, de oneindige mogelijkheden om meerdere databronnen te koppelen én integraties met Office 365 (zoals Microsoft Teams en SharePoint) maken Power BI een fijne BI-tool. Naast deze voordelen is Power BI ook enorm gebruiksvriendelijk, te integreren met andere databronnen, flexibel en schaalbaar.

Aan de slag met Business Intelligence!

Meer leren over Business Intelligence, en Power BI in het bijzonder? Download dan hier onze gratis BI-startgids. Liever direct de voordelen van Power BI ervaren? Neem contact met ons op of plan een vrijblijvende kennismaking in met onze BI-consultants. 

KPI Solutions
Oranjesingel 2 (HQ)
6511 NS Nijmegen
info@kpisolutions.nl
+ 31 (0)85 273 58 79

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.