Metos kiest voor moderne en duurzame uitstraling Bedrijvenpark A1 Deventer

12 oktober 2017 12:22

Metos kiest voor moderne en duurzame uitstraling Bedrijvenpark A1 Deventer

Een lang gekoesterde wens van Metos, specialist in professionele keukens en spoelkeukens, gaat in vervulling. De top 3 speler in deze branche verhuist half november naar een modern, gloednieuw en duurzaam pand op Bedrijvenpark A1 Deventer, dat innovatief, duurzaam en groen hoog in het vaandel heeft staan.

a1 bedrijvenparkDe nieuwe locatie biedt Metos legio voordelen. Al tijden woekerde het innovatieve bedrijf met zijn ruimte. Het bedrijf met ruim honderd man personeel was uit zijn voegen gegroeid in Ruurlo, waar het in de jaren zeventig startte. Ook had het in Amsterdam een locatie, met een Kitchen Experience Centre. “In Ruurlo zaten we in een oud pand dat in de loop der jaren steeds weer werd uitgebreid en daardoor logistiek heel onhandig was”, aldus algemeen directeur Stef van Langen. Zo had het de opslag elders in Ruurlo bij een transporteur. Eén nieuwe, efficiëntere locatie was echter lange tijd geen optie, omdat Metos een langdurig huurcontract had.

Met het eind van het huurcontract in zicht was de mogelijkheid daar om de efficiencyslag te maken. De vestiging in Amsterdam werd gesloten en met de trek naar Bedrijvenpark A1 Deventer kan Metos zelfs met minder ruimte toe. Het betreft een pand van 3750 m² (2500 m² hal en 1250 m² kantoorruimte) op een kavel van 7000 m², opdat er voldoende parkeerruimte is voor de zestig medewerkers die op kantoor werken én de mogelijkheid tot uitbreiding, wat een grote pre is. Van Langen: “Er is een optie de hal uit te breiden met 1000 m². In Ruurlo bestond die optie tot uitbreiding niet meer.”

Metos is één van de eerste partijen die op het honderd hectare grote bedrijvenpark neerstrijken. Niet alleen bespaart dit middelgrote bedrijf op huurkosten door reductie van het aantal vestigingen, ook kan het transport en logistiek van apparatuur voortaan in eigen hand nemen en hoeft deze niet langer uit handen worden gegeven aan een transporteur. “Nu kunnen we alles in één pand doen en ook de logistiek weer zelf verzorgen”, klinkt het enthousiast.

“Modern en duurzaam is waar wij voor staan en wat wij willen uitstralen”

Voordat de logistieke hotspot, met een centrale ligging in Nederland, als winnaar uit de bus kwam, heeft Metos zich gedegen georiënteerd. Het bedrijvenpark werd uitverkozen om meerdere redenen. Naast de genoemde efficiencyslag trekt het Metos ook dat het een nieuw park betreft, dat zich duurzaam profileert. Het A1 Bedrijvenpark Deventer maakt onderdeel uit van de Cleantech regio. Hier wordt sterk op ingezet door te kiezen voor innovatie en duurzaamheid en het spant zich sterk in één van de groenste bedrijvenparken van heel Nederland te zijn. Naast veel groen is er geen gasaansluiting en zijn er ‘eigen’ windmolens. “Doordat het een nieuw park is worden allemaal moderne nieuwe gebouwen om je heen gebouwd, met een duurzaam karakter. Er is geen gas, dus je moet alles met elektra doen, daarom hebben we geïnvesteerd in een lucht/warmtepomp, vloerverwarming en ledverlichting zodat het een behoorlijk duurzaam pand wordt”, aldus Van Langen.

“En modern en duurzaam is waar wij voor staan en wat wij willen uitstralen. Dit is ook een actueel thema bij onze klanten.”Een ander pluspunt van de vestiging op Bedrijvenpark A1 Deventer is dat in deze regio nog voldoende zowel laag- als hoogopgeleid personeel beschikbaar is. Daar heeft Metos al ervaring mee. Van Langen: “Van het kantoorpersoneel gaat een aantal mensen door gebondenheid aan de plaats Ruurlo niet mee naar Deventer. We hebben nu al mensen uit Deventer of uit de buurt aangenomen en zijn nog bezig met verdere werving. Daarin slagen wij, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt.” Bedrijvenpark A1 Deventer is ook aantrekkelijk door de zichtlocatie en de bereikbaarheid, de directe aansluiting op de A1. De zichtbaarheid is mooi meegenomen, maar bij Metos niet van doorslaggevend belang. “Omdat wij business-to-business zaken doen, moeten we het niet hebben van alleen een zichtlocatie.” De bereikbaarheid daarentegen is voor Metos wel een enorme pre. “Om van Ruurlo naar de snelweg te komen ben je twintig tot 25 minuten aan het rijden. En, omdat onze klanten zich voornamelijk in het westen bevinden, is het voor ons een goede zaak om centraler te zitten.”

Verder spreekt bovenal de profilering als groot bedrijventerrein voor innovatie, duurzaamheid en groen Metos sterk aan, omdat Metos sterk inzet op recyclebaarheid. Keukens recyclen is niet zo moeilijk. Omdat ze van roestvrijstaal zijn, wat weer hergebruikt kan worden. Daarnaast worden er bijvoorbeeld zo milieuvriendelijk mogelijke koelkasten ingezet door de specialist in keukens en spoelkeukens. En spoelkeukens van Metos hebben een zo laag mogelijk water- en energieverbruik.

Met Deventer als vestigingsplaats zet het bedrijf een stap verder op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Metos is een innovatief bedrijf. In 2014 richtte het Rendisk op, dat apparatuur levert dat klanten moet helpen bij het verwerken van hun voedselafval. Van Langen: “Wij weten het afvalvolume met tachtig procent te reduceren, waardoor je op transport en CO2 bespaart. Bovendien bestaat de optie om het overblijvende restant binnen 24 uur te composteren.” Een tak van sport waarin duidelijk toekomstmuziek zit. “Er komt steeds meer vraag naar, omdat de overheid steeds strengere eisen stelt in de hoeveelheid afval die bedrijven mogen produceren”, aldus Van Langen, die zich na de verhuizing opmaakt voor de feestelijke officiële opening van Metos, die in het voorjaar staat gepland. «

a1bedrijvenparkdeventer.nl

Tekst: Fernande Leeflang / Fotografie: Liesbeth van Asselt

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.