Met Yeagger kan iedereen snel en eenvoudig zijn eigen online marketplace beginnen

26 november 2021 10:17

Met Yeagger kan iedereen snel en eenvoudig zijn eigen online marketplace beginnen

Vier startups lanceren deze maand hun online dienstenplatform op basis van de Yeagger-software. Binnen een paar weken in business, technische kennis en startkapitaal niet vereist.

Yeagger is een Managed Software as a Service (MSaaS), bedoeld voor startups die snel live willen met hun online marketplace en niet eerst 200 duizend euro willen investeren om een platform te laten ontwikkelen.

Instapklare marketplace-tool
Patrique van der Valk (40 jaar), co-founder en CEO van Yeagger: “In de coronatijd zagen we een grote toename van het aantal lokale well-being marketplaces. Mensen hadden behoefte aan meer flexibiliteit om een gezonde work-life balance te creëren. We besloten op deze trend in te spelen met een instapklare marketplace-app.”

Snel in business
Bij Yeagger neem je op abonnementbasis een marketplace af, die zowel een app als een webwidget omvat. Dit platform verenigt meerdere handige software-tools voor ondernemers; van agendabeheer tot aan facturatie. Van der Valk: “We hebben in ons kant-en-klare platform zoveel mogelijk afdelingen van een bedrijf geïntegreerd én geautomatiseerd. Zo kunnen onze gebruikers zich richten op wat echt belangrijk is: omzet creëren. Binnen een paar weken ben je in business met je eigen app.”

Nu al vier Yeagger-marktplaatsen live
Dat er markt is voor zo’n marketplace as a service, blijkt. Deze maand lanceren vier startups hun eigen online marktplaats met Yeagger. Een daarvan is Getease, een platform voor het boeken van massages, manicures en beautybehandelingen, aan huis, op kantoor of in hotels en opgericht door ex-Google-medewerkers. Een andere gebruiker van de Yeagger-software is Glampop, dat services voor haar, make-up en nagels op locatie aanbiedt. Ook Dragon’s Den deelneemster Malory Boston van WiWiri heeft haar marketplace voor thuiskappers met de Yeagger-app gelanceerd, evenals Curefinder, een matchingplatform voor het vinden en boeken van holistische coaches en therapeuten.

Afkeer van machtige platforms
Er is, naast het groeiende aantal platforms in well-being, nog een trend waarop Yeagger handig inspeelt: de groeiende afkeer van grote platforms als Deliveroo en Booking. Deze almachtige bedrijven vragen exorbitante commissies aan ondernemers op hun site. Van der Valk: “Wat je in de VS al meer ziet, is dat professionals zich afkeren van de grote platforms waarop ze hun diensten aanbieden. Ze zijn het niet eens met het percentage dat zij moeten afdragen en beginnen daarom met een groep gelijkgestemden hun eigen platform.”

Dit biedt Yeagger
Wie bij Yeagger een marketplace afneemt, kiest zelf hoe hij geld gaat verdienen aan zijn klanten. Dit kan op basis van een abonnementsmodel of op basis van transacties. Het Yeagger-abonnement omvat een iOS-app en Android-app met je eigen huisstijl en je eigen dienst(en) erin en desgewenst ook nog een website. Een abonnement op Yeagger kost tussen de €50,– en €397,– per maand, afhankelijk van de gekozen features en het aantal gebruikers. Per transactie vraagt Yeagger een bescheiden fee van 1 tot 2,5%.

De voordelen van Yeagger:
1. Tijd besparen – Yeagger is een kant-en-klare oplossing, je marketplace is in een mum van tijd live.
2. Geld besparen – Je hebt geen dure developers nodig om je platform te bouwen.
3. Ondernemen zonder gedoe – Geen zorgen over de backend van je platform, Yeagger managet alle technische aspecten voor jou.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.