Met collega’s een insectenhotel bouwen - bedrijven willen meer groene teamactiviteiten

31 oktober 2023 15:11

Met collega’s een insectenhotel bouwen - bedrijven willen meer groene teamactiviteiten

Bijdragen aan biodiversiteit én het team

Bedrijven geven steeds vaker de voorkeur aan duurzame, groene teamuitjes met maatschappelijke meerwaarde, merkt evenementenorganisatie Out of the Office. Daarom kunnen teams nu bij hen op het 18.000m2 buitenterrein terecht om mee te bouwen aan een groot insectenhotel. Ondernemer Dave Schiphorst werkte dit idee uit samen met Bos- en Natuurbeheerder Gerard Koopmans.

“Op ons terrein maken we zo’n 190 meter vrij voor een insectenhotel om samen met het bedrijfsleven bij te dragen aan biodiversiteit”, aldus Schiphorst, die al een tijd actief werkt aan meer biodiversiteit op eigen terrein. Noodzakelijk, blijkt ook uit het bericht eerder deze maand waarin 350 boswachters de noodklok luidden. Het is slecht gesteld met de natuur in Nederland. “Het is nú tijd voor actie, nu we het tij nog kunnen keren. Dat daarin een belangrijke rol is weggelegd voor het bedrijfsleven is inmiddels duidelijk,” voegt Koopmans toe.

Geen greenwashing

Het laatste jaar kreeg Out of the Office steeds meer vraag naar ‘groene teamactiviteiten’. Niet alleen omdat het een positief effect heeft op het imago van bedrijven, maar voornamelijk omdat het bedrijfsleven nu ook de urgentie voelt om actief bij te dragen aan een groenere wereld. Schiphorst: “Geen greenwashing, maar écht groen doen”.

Nederlands landschap biedt veel kansen

Het terrein van Out of the Office is een geschikte plek voor een grootschalig insectenhotel. Mede dankzij de ligging tussen de Veluwe en de IJsselstreek en dankzij de invulling van een landschapsplan waarbij specifiek gekeken wordt naar manieren om de biodiversiteit te bevorderen. Dat het in de veldbloemenstroken bij Out of the Office zo krioelt van de insecten, torretjes en kleine vlinders geeft aan hoe geschikt deze plek is om de natuur de ruimte te geven.

Groei groene teamactiviteiten

Iedere plek in Nederland heeft een eigen biodiversiteit, waar kansen liggen voor het creëren van groene teamactiviteiten. Schiphorst verwacht dat het aanbod aan groene teamactiviteiten verder zal toenemen: “Het is mooi om als branche samen met het bedrijfsleven een bijdrage te kunnen leveren. Er zijn veel partijen die teamuitjes aanbieden en die net als wij op prachtige plekken gevestigd zijn.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.