‘Meedenken en vooruitdenken met opdrachtgever zit in ons bloed’

7 juli 2020 11:44

‘Meedenken en vooruitdenken met opdrachtgever zit in ons bloed’

RTP kent een lange geschiedenis en bestaat al sinds 1915 met haar roots in het Maas en Waalse. Met zijn 100 medewerkers is RTP een middelgrote speler op een grote markt binnen de elektrotechnische branche. De opdrachtgevers van RTP zijn vooraanstaande industriële bedrijven, onderwijsinstellingen, (semi)overheid, zorginstellingen en projectontwikkelaars. Met een uitgebreid en compleet dienstenpakket, van brandmeldinstallatie tot een volledig geïntegreerd industrieel proces, kan elke klant totaal ontzorgd worden.

Naast de afdelingen: Utiliteit, Service & Onderhoud, Inspecties en Keuringen en Relatiewerk die allen voornamelijk betrekking hebben op de Utiliteitsbranche heeft RTP een gespecialiseerd team voor de Industrie.

Industriële automatisering; verbetering van uw processen

Vanuit onze bestaande en nieuwe opdrachtgevers komt in groeiende mate de vraag om hun productieproces (verder) succesvol te automatiseren. Op een efficiënte manier kan zowel geld als tijd bespaard worden. Werknemers hoeven hierdoor minder werk te verrichten en er kan meer en sneller worden geproduceerd met een constante kwaliteit. Automatisering, of procesverbetering, is er in veel soorten en maten. De specialisten van RTP voorzien u van een professioneel en persoonlijk advies omtrent automatisering in uw industriële processen. Zij vragen intensief door en brengen uw wensen, investering én rendement helder in kaart.

Met een eigen software-engineeringsafdeling hebben we de know-how in huis om uw complete productieproces zodanig aan te passen of nieuw te bouwen dat de aansturing en beheersing van de processen tot in detail wordt gecontroleerd. Een fijn en veilig gevoel. Onze ervaren software engineers ontwerpen oplossingen waarmee uw medewerkers kunnen lezen en schrijven. Zij laten uw PLC- en SCADA-systeem zo met elkaar “praten” dat u vervolgens in één oogopslag kunt zien waar en wanneer er fouten in uw productieproces zijn opgetreden.

Besturingspanelen; Maatwerk

Bij een succesvolle automatisering horen onder andere beveiligings-, besturings- en voedingspanelen die feilloos uw processen besturen. Het assembleren en bedrijfsgereed opleveren vindt plaats in de volwaardig ingerichte werkplaats van de panelenbouw afdeling. De panelen worden hier efficiënt en nauwkeurig gebouwd. Vervolgens zorgen wij voor de aansluiting van de panelen, het bedraden van de besturingssystemen en het testen van de (software-) systemen. Tevens worden hier de FAT testen afgenomen. De panelen van RTP zijn gebruiksvriendelijk, goed afgestemd en van bovengemiddelde kwaliteit.

Monteurs Industrie; kapitaal van de organisatie

De afdeling Industrie beschikt over ervaren monteurs die het belang begrijpen van veiligheidsprotocollen in een productiebedrijf en passen bedrijfsgebonden voorschriften, voor het werken in bijvoorbeeld een cleanroom, toe. Indien nodig worden productielijnen in weekenden en vakantieperiodes omgebouwd. Deze betrokken medewerkers houden zich aan uw bedrijfsregels en komen gemaakte afspraken na. RTP-monteurs zijn het kapitaal en het visitekaartje van de organisatie. Dan gaat het niet alleen om de kwaliteit van wát we leveren, maar ook hóe het wordt gedaan.

Gedurende het project vindt er rechtstreeks communicatie plaats tussen de opdrachtgever en de projectmanager. Hij kent uw bedrijf van binnen en buiten en heeft weinig nodig om met gedegen voorstellen en oplossingen te komen.

Totaaloplossing van installatie, automatisering, panelenbouw

De samenwerking tussen bovengenoemde afdelingen, waaronder dus ook de engineeringsafdeling voor de complete basic- en detail engineering, is een gouden combinatie. Kennis is in eigen huis, lijnen zijn kort en de installaties/panelen worden in eigen beheer gerealiseerd.

Niet alleen de kleinere bedrijven zien de extra waarde die RTP biedt ook de “grotere jongens” hebben vertrouwen in RTP. Dit zie je terug in jarenlange samenwerkingen met een groot aantal vaste relaties.

Nieuwbouw productielijn Mead Johnson Nijmegen

Zo heeft RTP in opdracht van AZO N.V. alle elektrotechnische en instrumentatie werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot de nieuwbouw van productielijn project NEXT van Mead Johnson Nutrition. Het betreft het ontwerpen, leveren en monteren van alle elektrotechnische en instrumentatie installaties, inclusief hot en cold commisioning. De diverse besturingspanelen en Remote I/O panelen zijn vanuit de panelenbouw afdeling van RTP geleverd.

Mead Johnson is wereldleider in zuigelingenvoeding. In Nijmegen worden halffabricaten geproduceerd en producten voor de markten in Europa, Azië en Latijns Amerika. In Europa is het assortiment met name gericht op zuigelingen met voedselallergieën.

Renovatie opslagtanks Rubis Terminal Rotterdam

In opdracht van Rubis Terminal Rotterdam heeft RTP 2 bestaande opslagtanks met elk een inhoud van maar liefst 9.500 m3 zodanig gerenoveerd dat deze weer voldoen aan de huidige wensen en nieuwste technologieën. De tanks zijn na renovatie geschikt voor chemicaliën en nicheproducten.

De engineeringsafdeling van RTP heeft zorg gedragen voor de complete detail engineering. Vervolgens heeft RTP alle elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd, waaronder: de besturings – en procescontrol kasten, meet- en regelinstallatie, tracing-installatie, middenspanning installatie, licht- en krachtinstallatie, hoofd- en secundaire kabelbaantrace’s, terreinverlichting, besturingsinstallaties, noodverlichtingsinstallatie, aardingsinstallatie en ondersteuning Site Acceptance Test.

Rubis Terminal Rotterdam is vanaf 2008 gevestigd in het Rotterdamse Havengebied en is een onafhankelijke aanbieder van tankopslag. Er is een ruime steigerbeschikbaarheid en alle vervoerswijzen: vaartuig, trein, vrachtwagen en pijpleiding is mogelijk.

Installatietechnische- en onderhoudswerkzaamheden AVR Afvalverwerking

Reeds vele jaren voert RTP diverse elektrotechnische werkzaamheden uit ten behoeve van de AVR Afvalverwerking te Duiven. Het betreft zowel renovatie als uitbreidingsprojecten. Werkzaamheden bestaan uit: hoofd- en stuurstroombekabeling, meet- en regelinstallatie, noodstroomvoorzieningen, Motor Control Centres, besturingspanelen, hoofdkabeltraces, rangeerverdelers en engineeringswerkzaamheden. Tevens worden de onderhoudswerkzaamheden door RTP uitgevoerd.

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval die wordt omgezet in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. «

Wilt u meer weten over RTP Elektrotechniek B.V., diensten, projecten of vacatures? Kijk dan op de website www.rtp.nl of neem contact op: verkoop@rtp.nl of tel.nr. 0487-585100.

RTP Elektrotechniek B.V. Van Heemstraweg 47 6654 KD Afferden (Gld.) Telefoon 0487 - 58 51 00 E-mail info@rtp.nl www.rtp.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.