Maqqie is Robin Hood voor zzp’ers

16 maart 2021 11:59

Maqqie is Robin Hood voor zzp’ers

Online werkplatform Maqqie bemiddelt als eerste in Nederland gratis tussen werkgevers en zzp’ers. Waarom? Omdat samenwerken volgens Maqqie altijd eerlijker én makkelijker kan. Daarom kun je op het online werkplatform gratis al je samenwerkingen met zzp’ers vastleggen en het inhuurproces stroomlijnen. Alle juridische en financiële zaken worden geregeld en Maqqie zorgt ervoor dat de freelancers altijd snel betaald krijgen én een eerlijk tarief ontvangen.

Martijn den Besten, directeur van Maqqie“Uit onderzoek blijkt dat het inhuren van freelancers veel frustraties kent bij bedrijven. Geen uniforme processen, veel risico’s, tijdsverlies en daarmee hoge kosten. Wij willen dat de samenwerking tussen freelancers en bedrijven vlekkeloos tot stand komt, dat alle financiële en juridische zaken goed geregeld zijn én dat er eerlijk betaald wordt. Daarom hebben wij Maqqie uitgebreid met een freelance module zodat je deze zaken eenvoudig als bedrijf kunt regelen via een app. Zo hoef je niet meer na te denken over fiscale risico’s en administratie.”

Fiscale risico’s voor bedrijven

Door de wet DBA zijn opdrachtgever en zzp'er beide verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen van hun samenwerking. Om de fiscale risico's te beperken faciliteert Maqqie partijen met een goedgekeurde modelovereenkomst. Maar er kan net zo eenvoudig gekozen worden voor een samenwerking via een arbeidsovereenkomst, wanneer dat meer recht doet aan de situatie.

Tijdbesparing en bundelfacturen

Martijn: “Wanneer je werkt met meerdere freelancers, ontvang je waarschijnlijk aparte facturen, heb je verschillende werkafspraken en krijg je ook nog eens declaraties die verwerkt moeten worden. De Maqqie freelance-module zorgt ervoor dat je alles in één bundelfactuur ontvangt, zodat je maar één handeling hoef uit te voeren, namelijk op tijd betalen.”

De freelancer declareert digitaal de uren en onkosten via de Maqqie app zodat het online werkplatform alles voor je kan samenvoegen.

Gratis? Hoe kan dat dan?

Maqqie profileert zich als Robin Hood voor zzp’ers door geen bemiddelingskosten te rekenen voor hun zzp-module. Daarbij hoort natuurlijk ook een snelle betaling aan de freelancers. Wanneer een bedrijf binnen 10 dagen betaalt, is freelancers inhuren via Maqqie helemaal gratis. Later betalen kan, maar dan ontstaat er wel een kleine bemiddelingsfee.

  • Betalen binnen 10 dagen = gratis
  • Betalen binnen 21 dagen = 2% fee
  • Betalen binnen 30 dagen = 4% fee
  • Betalen binnen 60 dagen = 8% fee

Alles in één app

Tegenwoordig werken we anyplace, anywhere, anytime. Verschillende tools en zeker papierwerk is passé. Daarom is Maqqie zo ontwikkeld dat je freelancers (en payroll medewerkers) kun managen via één app die makkelijk te gebruiken is via je smartphone of laptop. Je creëert hiermee overzicht en het bespaart een hoop tijd.

Over Maqqie
Maqqie is de werkapp van Nederland. Met Maqqie heb je al het regelwerk rond werk in één keer geregeld. Van contacten en contracten tot planning en administratie, allemaal via je smartphone of laptop. Hiermee kunnen werkgevers en werknemers vrijer en flexibeler kunt werken dan ooit. Eén app, waarmee alles is geregeld.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.