Maak netwerkbeveiliging prioriteit!

25 november 2020 09:13

Maak netwerkbeveiliging prioriteit!

Nog nooit was een goed beveiligd netwerksysteem zo belangrijk. Je wilt toch niet dat belangrijke bedrijfsgegevens op straat komen te liggen? Thuiswerkers zijn eenvoudig doelwit van cybercriminelen; dus zorg voor een optimale beveiliging door te werken met een Online Werkplek!

Cybercriminelen slaan toe

Juist nu, in het thuiswerktijdperk, moet de netwerkbeveiliging prioriteit zijn bij bedrijven. Voor cybercriminelen zijn thuiswerkers namelijk een eenvoudig doelwit. Cybercriminelen proberen zo gegevens te stelen of binnen te komen in een bedrijfsnetwerk.

Ook de technologieën waarmee thuiswerkers verbinding maken, zoals VNP en RDP (Remote Desktop Protocol), liggen onder schot. Als een cybercrimineel de VNP of RDP-systemen kan hacken, heeft hij vrije toegang tot het bedrijfsnetwerk en dus tot alle gegevens. We zien nu al dat de afgelopen maanden de aanvallen op de systemen significant zijn toegenomen. De verwachting is dat dit in 2021 nog meer zal stijgen.

Thuiswerkers zijn kwetsbaar

Vanaf het moment dat het kabinet werkend Nederland het dringend advies gaf zoveel mogelijk thuis te werken, zijn er door veel bedrijven haastige maatregelen getroffen. Maatregelen om ervoor te zorgen dat het thuiswerken technisch mogelijk zou zijn. We zien dat veel bedrijven de netwerkbeveiliging naar de achtergrond hebben geschoven. Een haastklus dus, zodat alle medewerkers thuis toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Terwijl beveiliging uiterst belangrijk is!

Een thuiswerker met een privécomputer die met een VPN-verbinding werkt is zeer kwetsbaar. Zeker als de werkgever geen zicht heeft op hoe de beveiliging van de privécomputer geregeld is. Als de privébeveiliging niet goed geregeld is, kunnen cybercriminelen makkelijk aanvallen en zo binnenkomen in het bedrijfsnetwerk, met alle gevolgen van dien..

Cybercriminelen spelen tegenwoordig ook handig in op vertrouwen dat gebruikers hebben in bedrijven als Google en Microsoft. Door het namaken van inlogpagina’s en gebruikers daar naar toe te lokken kunnen ze ook bedrijfsnetwerken hacken.

Werk veilig via de Online Werkplek

Als medewerkers via een Online Werkplek werken is de beveiliging veel sterker. Zo is de kans dat cybercriminelen toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk significant kleiner en hebben virussen en malware vrijwel geen kans. Omdat thuiswerken ook in 2021 de norm zal blijven is het belangrijk om te kiezen voor een goede, betrouwbare en gecertificeerde leverancier van Online Werkplekken.

Maar wat is een Online Werkplek precies? Nou, een Online Werkplek houdt in dat alle data van jouw bedrijf veilig in de Cloud staat opgeslagen en wordt beheerd door gecertificeerde professionals. Dus gegevens staan niet meer op privécomputers zelf, maar op servers die worden bewaakt door een leverancier, die met bepaalde certificaten kan aantonen dat hij veiligheid kan waarborgen. Bij het kiezen van een leverancier van Online Werkplekken is het dan ook erg belangrijk om te kijken naar of de leverancier de juiste certificaten bezit. Ook in dit werkveld wordt er namelijk niet altijd eerlijk gespeeld. Het komt zelfs voor dat leveranciers op hun website beweren in het bezit te zijn van bepaalde certificaten, terwijl dit niet zo is. Kortom: houd je ogen open, trap niet in mooie praatjes of plaatjes en let op de volgende certificaten: ISO27001 (informatiebeveiliging) en NEN7510 (Informatiebeveiliging voor de zorg sector].

Of zoek niet verder en ga eens in gesprek met mij of een van mijn collega’s. Mijn naam is Dennis Doeve, directeur van I.C. Solutions. Wij kunnen met onze certificeringen aantonen dat wij veiligheid in de Online Werkplek garanderen. Een goed beveiligd systeem is nodig om jouw bedrijf te beschermen

tegen cyberaanvallen. Beveiligingsrisico’s veranderen echter snel, en daarom moet het beveiligingssysteem mee veranderen om met nieuwe dreigingen van cybercriminelen om te kunnen gaan. Daar zijn wij continu druk mee. Om deze beveiliging te bewijzen moeten wij dan ook jaarlijks door een ontzettend pittige test komen, die ervoor zorgt dat we nieuwe certificeringen uitgereikt krijgen. Eigenlijk soort medailles voor de beveiliging van jouw gegevens! Zo hoef jij je niet meer druk te maken over IT in jouw bedrijf!

Zin in een virtuele kop koffie? Schroom niet!

I.C. Solutions

Kopersteden 22-3

7547 TK Enschede

085-2732282

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.