Leven als expat in het mooie Eindhoven

4 januari 2021 09:23

Leven als expat in het mooie Eindhoven

In Eindhoven vind je steeds meer internationaal opererende bedrijven. Onder andere Philips, DAF, Intel, TomTom en PwC zijn er gevestigd.

Geen wonder dat steeds meer expats verhuizen naar Eindhoven. Verhuisbedrijf Eduard Strang speelt hierop in door zich op deze doelgroep te richten (meer over Eindhoven Relocations). Die expats hoeven zich gelukkig niet te vervelen in hun nieuwe woonplaats. Eindhoven heeft voor jong en oud genoeg te bieden.

Architectuur bewonderen

Wie van bijzondere gebouwen houdt, kan zijn hart ophalen in Eindhoven. Je vindt er een interessante mix van oude en nieuwe gebouwen. Dit is nog maar een selectie:

De Evoluon

Dit is misschien wel het meest bijzondere gebouw van Eindhoven. De ufo werd vroeger door Philips gebruikt voor het showen van nieuwe producten. Tegenwoordig doet het dienst als theaterzaal, evenementenlocatie en restaurant.

Vestedatoren

Deze 90 meter hoge woontoren valt vooral op door zijn ruitvorm. Alsof er twee driehoeken tegen elkaar aan zijn gezet. Daarmee doet de Vestedatoren denken aan het Flatiron Building in Manhattan.

De Blob

De Blob is de toegangspoort tot winkelcentrum De Admirant. Het is ontworpen door een Italiaanse architect. Blob is de afkorting van Binary Large Object. Een term uit de informatica.

De Lichttoren

Dit gebouw valt niet alleen op door zijn vorm, maar ook door de naam Philips erbovenop. Lange tijd testte Philips de levensduur van gloeilampen op de bovenste verdieping. Zodra het donker was, zag je in de wijde omtrek te lampen branden.

Strijp-S

Op dit voormalige bedrijventerrein van Philips vind je niet alleen bedrijven, maar ook woningen. Naast nieuwbouw, vind je er ook fabriekshallen die omgetoverd zijn tot luxe lofts. Dwaal door Strijp-S en kijk je ogen uit.

Dagje pretpark met het hele gezin

Op nog geen 40 minuten rijden vanaf het centrum van Eindhoven, vind je het bekendste pretpark van Nederland: de Efteling. Met tientallen attracties vermaak je je er gemakkelijk een hele dag. Dat geldt niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Succes gegarandeerd.

Voetbalwedstrijd bijwonen (hopelijk binnenkort weer)

Eindhoven is de thuishaven van PSV. Een van de voetbalclubs uit de Nederlandse top 3. De voetbalclub werd in 2013 opgericht als sportclub voor medewerkers van Philips. PSV staat dan ook voor Philips Sport Vereniging. Een bezoek aan het stadion is een perfecte bestemming voor een avondje uit.

Overal Philips

Philips en Eindhoven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt de naam of verwijzingen naar het bedrijf, overal in de stad tegen. Je vindt er zelfs een High Tech Campus.

Op deze campus zijn 220 bedrijven en instellingen gevestigd. Ze bundelen hun krachten voor meer technologische innovaties. Meer dan 12.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken er samen.

Elk jaar in november is het tijd voor het GLOW festival. Een gratis lichtkunstfestival. Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten hun kunstwerken zien, verspreid door de stad.

Als expat hoef je dus niet bang te zijn voor verveling. In Eindhoven is altijd wat te beleven.

Eindhoven Relocations

Onderdeel van Verhuisbedrijf Eduard Strang (strang.nl)

Leemkuil 15

5626 EA Eindhoven (geen bezoekadres)

Tel: 073 - 656 33 00

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.