Lancering twee nieuwe laadpassen: welke past het best bij jou

17 januari 2023 16:23

Lancering twee nieuwe laadpassen: welke past het best bij jou

Stem je laadpas af op jouw gebruik en kies voor betalen per sessie óf een vast abonnement.

Het gebruik van onze huidige laadpas verschilt nogal per ondernemer. De ene is continu voor zaken op pad met de elektrische auto en gebruikt de pas veelvuldig. Terwijl de andere grotendeels thuiswerkt of een eigen laadpaal in bezit heeft. Daarom vonden wij het tijd voor iets nieuws. Twee verschillende laadpassen, die precies aansluiten bij deze specifieke situaties. Voor welke kies jij?

De verschillen

De twee nieuwe laadpassen verschillen niet alleen van elkaar, maar ook van onze huidige autopas met laadfunctie. Zo verdwijnt de verplichte borg van 200 euro. Hetzelfde geldt voor de optie tanken - die je als EV-rijder toch niet gebruikt - en (waarschijnlijk tijdelijk) voor de optie carwash. En waar de autopas een maandelijkse bijdrage vergt van 9 euro en 90 cent, wordt dat voor de nieuwe laadpas met abonnement slechts 6 euro en 90 cent. Een makkelijke kostenbesparing dus.

Dit laatste voordeel gaat specifiek over de laadpas met abonnement. Het grote verschil met de andere nieuwe laadpas zit in het gebruik. Dus de belangrijkste vraag luidt: laad jij je elektrische auto regelmatig op aan een publieke laadpaal of heb je een eigen laadpaal tot je beschikking?

Laadpas met abonnement

Bij de laadpas met abonnement betaal je een vaste maandbijdrage van 6 euro en 90 cent. Voor dit bedrag kan je de laadpas onbeperkt gebruiken, zonder extra transactiekosten. Uiteraard staat dit los van de kosten per kWh en eventuele parkeerkosten.

TIP: Wist je dat we niet alleen een laadpas met abonnement aanbieden, maar ook een laadpaal abonnement?

Laadpas per sessie

Met onze laadpas per sessie betaal je alleen als je de pas daadwerkelijk gebruikt. Zodra je een laadbeurt start, betaal je standaard 29 eurocent transactiekosten. Ook hier geldt dat de kosten per kWh en eventueel voor het parkeren er natuurlijk nog bijkomen.

Naast onze autopas met laadfunctie (tankpas) heb je vanaf nu dus twee opties. Laad jij je elektrische auto regelmatig op aan een publieke laadpaal? Dan is het voordeliger om te kiezen voor de laadpas met abonnement. Hiermee betaal je namelijk nooit meer dan de vaste maandelijkse bijdrage.

TIP: Heb je al een laadpaal in bezit? Meld deze dan bij ons aan voor het verrekenen van zakelijk gebruik!

De overeenkomsten

Of je nu voor de laadpas per sessie of met abonnement kiest, de optie voor parkeren zit er altijd bij! Wel zo handig, aangezien je vaak ook parkeerkosten betaalt bij een laadpunt. Toch is de combinatie van laden en parkeren met één pas vrij uniek. MKB Brandstof heeft als een van de weinige aanbieders een eigen parkeerdienst in beheer. Hiervoor maken we geen gebruik van externen. Zo hebben we jouw gebruiksgemak mooi helemaal zelf in de hand.

Daarnaast laad je je elektrische auto met beide passen op door heel Europa. We bieden een brede dekking van meer dan driehonderdduizend laadpunten, verspreid over verschillende Europese landen. Alle beschikbare laadpalen vind je in de Parkeren & Laden app van MKB Brandstof

Dit maakt onze laadpas per sessie ook geschikt als reserve, voor als je nog een pas van een andere aanbieder gebruikt. Met die van ons kan je namelijk zeker weten overal laden. Wedden dat je ‘m na één keer gebruiken al inruilt voor je andere pas?

Nieuwe laadpas aanvragen

Is het voor jou niet mogelijk om een eigen laadpaal aan huis of kantoor te installeren en gebruik je de tank- en carwashfunctie op dit moment niet of nauwelijks? Dan kan het voordelig zijn om over te stappen op de nieuwe laadpas met abonnement. Je kan er ook voor kiezen om te starten met de laadpas per sessie. Gebruik je deze meer dan je in eerste instantie had verwacht? Dan stap je eenvoudig over naar het vaste abonnement, en vice versa.

Ja, dat wil ik!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.