Kunnen jouw werknemers werken in Excel?

11 november 2022 15:54

Kunnen jouw werknemers werken in Excel?

Excel is een veelzijdig hulpmiddel waarmee bedrijven veel verschillende dingen kunnen doen. Een van de meest voorkomende manieren om Excel in te zetten, is het bijhouden van financiële gegevens. Hierbij kun je denken aan het genereren van rapportages of grafieken, maar ook het bewerken van facturen of het maken van lijsten met inkoopprijzen. Als werknemers vaardig zijn in Excel bespaard dit vooral heel veel tijd.

Praktische voorbeelden

Een bedrijf kan Excel gebruiken om verschillende soorten gegevens te verwerken. Hier zijn enkele praktische voorbeelden:

  • Het bijhouden van financiële gegevens, zoals inkomsten en uitgaven.
  • Het genereren van rapportages of grafieken over de financiële status van het bedrijf.
  • Het bewerken van facturen.
  • Het maken van lijsten met inkoopprijzen.

Hoe zorg ik er voor dat mijn personeel goed kan werken met Excel?
Ondernemingen kunnen hun personeel het beste trainen in Excel door een cursus of workshop aan te bieden. Deze training kan zowel online als offline plaatsvinden. Bij een online cursus heeft de onderneming de mogelijkheid om meer tijd en ruimte te besteden aan de individuele behoeften van zijn medewerkers. Daarnaast kan een bedrijf ook ervoor kiezen om een Excel-training op locatie aan te bieden. Dit is vaak geschikt voor bedrijven met meerdere vestigingen, of voor bedrijven die hun personeel in één keer willen trainen op Excel-vaardigheden.

Als onderneming kun je er voor kiezen om de training zelf aan te bieden, als je niet overtuigd bent van het kennisniveau binnen de organisatie kun je hier ook een externe partij voor inhuren. Compu-act is hier een goed voorbeeld van.

In beide gevallen is het belangrijk dat de training aansluit bij de behoeften van de medewerkers. Het is dus van belang om goed na te denken over welke vaardigheden nodig zijn om optimaal te kunnen functioneren in Excel. De meeste ondernemingen starten met eenvoudige vaardigheden zoals het invoeren van gegevens en het maken van grafieken. Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke onderwerpen zoals VBA (Visual Basic for Applications) of Power BI te behandelen in de training.

Naast praktische tips en trucs, leren cursisten ook vaak meer over de mogelijkheden van Excel. Zo leren zij onder andere hoe ze efficiënt kunnen werken met tabbladen, cellentekens en formules. Door goed afgestemde oefeningen wordt er veel geoefend met het toepassen van Excel in de praktijk. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor medewerkers om direct na de training aan de slag te gaan met hun nieuw verworven Excel-skills.

Voorbeeld van een company excel cursus vind je hier.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.