Koos Tervooren van Microphone Media wint Dutch Podcast Awards

7 juni 2019 10:18

Koos Tervooren van Microphone Media wint Dutch Podcast Awards

“Wauw, dit is zo te gek!”, zegt Koos Tervooren van Microphone Media. Hij won met zijn podcastserie ‘De Oversteek’ de Dutch Podcast Award in de categorie ‘zakelijk’. Presentator Jörgen Raymann van BNR Nieuwsradio maakte het donderdagavond 6 juni bekend in Amsterdam.

Al eerder viel Microphone Media in de prijzen, en wel op 24 april bij het Cross Media Congres. “En nu weer!”, zegt Tervooren blij verrast. Voor zijn podcastserie ‘De Oversteek’ interviewde Tervooren vijftien sprekers over ondernemen in de Verenigde Staten in twee maanden tijd.

Podcastserie over zakendoen in de VS

Hij bereidde alle interviews goed voor. “Ik had een mooie lijst ondernemers samengesteld en vooronderzoek gedaan. Want ja: ondernemen in de Verenigde Staten, hoe pak je dat aan? Welke valkuilen moet je vermijden?” Het werd uiteindelijk een zevendelige podcastserie die hij creëerde in samenwerking met ondernemersplatform Sprout. Hij vroeg vijftien experts van onder meer Red Oyster, Beemster Kaas, Sana Commerce en Picturae over hun ervaringen. “Als experts vertelden zij vanuit hun eigen vakgebied over zakendoen in de VS.” Zo interviewde hij Jacob Willemsen, die met TABS onder meer Suitsupply en CitizenM hielp bij hun oversteek naar de VS.  ‘Ik had wel gehoopt dat ik zou winnen in de categorie ‘zakelijk’, maar dat het zou lukken… wauw!’

Over de Dutch Podcast Awards

BNR organiseerde op donderdag 6 juni de tweede editie van de Dutch Podcast Awards. De podcast wordt steeds populairder. Momenteel luistert ongeveer 20 procent van de Nederlanders naar podcasts. BNR vindt dat het fenomeen echter een nog breder publiek verdient en wil de makers een groter podium geven; vandaar deze verkiezing. (Foto: Instagram van Jelle Maasbach)

Zie hier meer info over de andere winnaars van de Dutch Podcast Awards.

Bekijk hier de uitreiking van de Award aan Koos. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.