Koninklijke opening nieuwe hoofdkantoor Boon Edam

12 december 2023 10:31

Koninklijke opening nieuwe hoofdkantoor Boon Edam

Op vrijdagmiddag 8 december heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdkantoor van Royal Boon Edam International B.V. in Edam officieel geopend. Dit evenement was ter ere van het 150-jarig bestaan van het familiebedrijf, een wereldleider op het gebied van beveiligingstoegangen en architectonische tourniquetdeuren.

Als een mijlpaal voor de toekomst en om tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende werkomgeving, heeft Boon Edam recentelijk geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor in Edam. Het is een symbool van innovatie en duurzaamheid en ondersteunt de toekomstambities van het bedrijf.

Koninklijke opening mijlpaal voor Koninklijk bedrijf

De 150e verjaardag van het bedrijf werd gekenmerkt door een dag vol festiviteiten. Medewerkers van Boon Edam namen deel aan diverse activiteiten, zoals een taartceremonie, teambuildingsactiviteiten, stormbaan en wipe-out spellen en er waren diverse foodtrucks aanwezig.

Om 15:15 uur was Koning Willem-Alexander aanwezig voor de openingsceremonie. Niels Huber, de derde generatie eigenaar van het bedrijf, hield een welkomstwoord aan de koning. Hierin benadrukte hij de bijzondere rol van familiebedrijven en stipte ook het grote belang aan van goed beroepsonderwijs in Nederland. Samen met de koning drukte Niels vervolgens op een knop waarna confettikanonnen afgingen en het gebouw officieel werd geopend.

De koning kreeg daarna een rondleiding door het pand, waarbij in het experience centre ook nog door de burgemeester van Edam-Volendam, Lieke Sievers, een kunstwerk namens de gemeente werd overhandigd aan Niels Huber. Tijdens de rondleiding werden door medewerkers en Niels Huber verschillende facetten van het productieproces van Boon Edam belicht, waaronder de assemblage, metaalbewerking, installatie, service en de focus op innovatie en duurzaamheid. De koning sprak met medewerkers over hun rol in het proces, de geïntegreerde innovatieve technologieën en duurzame ontwikkelingen.

Na de rondleiding sprak de koning in het experience centre verder met Niels Huber en een aantal lokale ondernemers van familiebedrijven over maatschappelijke verantwoord ondernemen en de rol van het familiebedrijf in de regio. Hierna verliet de koning door de nieuwste draaideur, de Orbit TriSens, het evenement.

Bijzonder trots

Niels Huber: “Het ontvangen van het koninklijk bezoek voor de opening van ons nieuwe hoofdkantoor is een ware bevestiging van onze status als 'Koninklijk' bedrijf. Deze eer blijft symbool staan voor het respect en vertrouwen dat ons destijds in 2003 door Koningin Beatrix is gegeven. We zijn bijzonder trots op onze sterke gemeenschapsbanden en onze toewijding aan het welzijn van onze medewerkers. Dit evenement herbevestigt onze inzet om deze waarden hoog te houden, waarbij we voortbouwen op een nalatenschap gebaseerd op vertrouwen en waardering.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.