Kerstpakketten: de trends van 2021

20 oktober 2021 09:00

Kerstpakketten: de trends van 2021

December is dé periode om terug te kijken op het afgelopen jaar en je waardering voor elkaar te tonen. Het is een echte traditie om dat op de werkvloer te doen door het geven van een kerstpakket. Wat zijn de trends voor 2021? Wij zetten ze op een rij.

Bedankt voor je inzet!

Het jaar 2020 kunnen we ons allemaal herinneren. Het was een jaar dat in het teken stond van thuiswerken, afstand en waarin we geen (kerst)borrels of feestjes konden organiseren. Voor veel mensen was het een pittig jaar. De trend van 2020 werd dan ook een kerstpakket dat bol stond van de complimenten en mooie teksten. Ook 2021 was weer een jaar van veel thuiswerken. De ‘complimentenpakketten’ zien we daarom ook dit jaar weer terug. Het zijn goedgevulde kerstpakketten die bij uitstek geschikt zijn om collega’s te bedanken voor hun inzet.

Sfeer en gezelligheid

In de koude decembermaanden kunnen we allemaal wel een beetje sfeer en gezelligheid gebruiken. Sfeerartikelen doen het daarom altijd goed in de kerstpakketten. Dit jaar zien we een groot assortiment pakketten met het thema 'ontspannen'. Denk bijvoorbeeld aan kerstpakketten met een lekker warme deken om op de bank weg te kruipen, met een leuk gezelschapsspel, of cadeausets met verzorgingsproducten. Stuk voor stuk kerstpakketten om relaxed het nieuwe jaar in te gaan.

A-merken pakket

De kerstpakketten met etenswaren staan nog altijd met stip op nummer 1 als het gaat om de best verkochte pakketten. Kwaliteit is daarbij minstens zo belangrijk als  kwantiteit. We zien daarom steeds meer A-merken kerstpakketten. Als bedrijf heb je daarbij de zekerheid van een kerstpakket met kwalitatief goede producten. En bij het uitpakken is het voor de ontvangers bovendien een feest van herkenning. De inhoud van deze kerstpakketten verdwijnt niet achterin de keukenkastjes, maar komt gelijk op tafel. Succes verzekerd!

Gezellig aan tafel

De feestdagen staan voor veel mensen in het teken van lekker eten en samen aan tafel gaan. Kerstpakketten die in het teken staan van ‘Funcooking’ zien we in 2021 uitgebreid terug in het assortiment. En meer dan voorgaande jaren staan de luxe non-food artikelen daarin centraal, zoals slowcookers, hapjespannen, tosti- en wafelijzers, pizzarettes en airfryers. Artikelen waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben.

Kerstpakket: De overheid denkt mee!

De keuze voor een kerstpakket wordt natuurlijk niet alleen door trends bepaald, maar vooral ook door het budget. De werkkostenregeling (WKR) is een regeling waarmee bedrijven een deel van het totale fiscale loon kunnen besteden aan onbelaste vergoedingen voor het personeel. Kerstpakketten vallen daar ook onder. De overheid heeft tijdens de coronacrisis besloten de werkkostenregeling tijdelijk aan te passen. Net als vorig jaar is de regeling ook dit jaar verruimd van 1,7% naar 3% van het totale bruto loon. Hierdoor is er meer budget voor het kerstpakket. Informeer bij de accountant naar de WKR, want het belastingvoordeel kan al snel oplopen tot honderden euro’s.

Maak van ieder kerstpakket een succes

Welk kerstpakket het ook wordt; het blijft moeilijk om iedereen blij te maken. Maar er zijn manieren om de attentiewaarde van een kerstpakket te vergroten. Werknemers die een kerstpakket krijgen met een persoonlijke brief, waarderen hun kerstpakket namelijk aanzienlijk meer! In een begeleidende brief kun je uitleggen waarom je een kerstpakket geeft en vooral: wat je waardeert aan je collega. Die persoonlijke toevoeging maakt van ieder kerstpakket een gewaardeerd geschenk.

‘Echte waarde zit in de vreugde van het geven’

Origineel Kerstpakket maakt onderdeel uit van De Witte Raaf uit Ermelo. Al meer dan 25 jaar zijn wij hét adres voor relatiegeschenken, sport- en bedrijfskleding en kerstpakketten. Kijk op origineel-kerstpakket.nl, dewitteraafermelo.nl of mail naar info@dewitteraafermelo.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.