Kansrijke beroepen

15 december 2020 12:00

Kansrijke beroepen

UWV laat zien welke beroepen in deze tijd voldoende tot goede baankansen bieden. Dat geeft richting aan mensen die op zoek moeten naar ander werk of willen nadenken over omscholing.

Er zijn kansen op verschillende niveaus. In deze publicatie zijn beroepen opgenomen waar geen of nauwelijks instroomeisen worden gesteld, zoals asbestverwijderaars, ongediertebestrijders en verkeersregelaars. In de meeste beroepen wordt er gevaagd om specifieke kennis en vaardigheden. Dat geldt bijvoorbeeld voor verpleegkundigen, hoveniers, monteurs zonnepanelen, onderhoudsschilders, verspaners, vrachtwagenchauffeurs, handhavers openbare ruimte (BOA’s) en bakkers. Ook op hoger niveau zijn er baankansen. Denk aan operatieassistenten, docenten talen of exacte vakken, ict programmeurs, inkopers en accountants.

De arbeidsmarkt is op dit moment sterk in beweging. UWV zal daarom het rapport kansrijke beroepen medio 2021 updaten.

Download: Kansrijke beroepen

Bron: www.uwv.nl

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.