Johan Cruijff Arena wint Amsterdam Business Award 2019

11 juni 2019 10:18

Johan Cruijff Arena wint Amsterdam Business Award 2019

In de RAI Amsterdam werd gisteravond voor de 10e keer de Amsterdam Business Award uitgereikt tijdens een galadiner met ruim 320 genodigden. Winnaar is Johan Cruijff ArenA. De jury prijst de organisatie om haar focus op kennis, innovatie en duurzaamheid en de voortrekkersrol die zij heeft in het stimuleren van inclusiviteit in de regio Zuidoost en daarbuiten. Oprichter en CEO Henk Markerink nam de award in ontvangst. Naast de winnaar werden ook de andere twee genomineerden - Tony's Chocolonely en MAS Dienstverleners - uitgebreid door de jury geprezen. Voor hun individuele prestaties, maar zeker ook voor hun economische en maatschappelijke bijdrage aan Amsterdam en de regio. Vorig jaar werd de Amsterdam Business Award gewonnen door Millten Vastgoed. Eerder vielen onder meer New York Pizza, Brouwerij 't IJ, Rituals en Massive Music in de prijzen.

Van links naar rechts: Dimitri van Zantvliet Rozemeijer (MeerBusiness Amsterdam), Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning in Noord-Holland), Henk Markerink (CEO Johan Cruijff ArenA), Ursula van Zantvliet Rozemeijer (MeerBusiness Amsterdam).  Foto: Monique Kooijmans

International Business Award voor Salesforce

Ieder jaar wordt tijdens het award gala ook een Amsterdam International Business Award uitgereikt. Dit jaar viel de eer te beurt aan Salesforce. De Amerikaanse onderneming is wereldwijd actief en biedt onder meer een toonaangevend customer relationship management platform. Ook in de regio Groot-Amsterdam is het bedrijf prominent aanwezig. Ursula van Zantvliet Rozemeijer, initiatiefnemer van de Amsterdam Business Awards: "Salesforce is niet alleen een populaire werkgever, maar het bedrijf doet ook buiten de eigen onderneming goed. Niet in de laatste plaats door haar innovatieve karakter, waarmee zij andere ondernemingen inspireert." De award werd in ontvangst genomen door Eva Heffernan, Country Manager Netherlands van Salesforce.

Ramsey Nasr wint Cultuur Award

Cultureel fenomeen Ramsey Nasr - onder meer dichter, schrijver, essayist en acteur - ging met een Amsterdam Cultuur Award naar huis. Nasr is onder meer lid van Toneelgroep Amsterdam - dat sinds de fusie met Stadsschouwburg Amsterdam ITA genoemd wordt - en ontving in 2015 een Louis d'Or, de meest prestigieuze toneelprijs van Nederland. Nasr krijgt de Amsterdam Cultuur Award voor zijn grote bijdrage aan de zichtbaarheid van Amsterdam op het internationale culturele toneel. Hij nam de award in ontvangst van Eric Traa, directeur Markt Centrum Rabobank Amsterdam: "Ramsey Nasr is een bijzonder veelzijdig mens en een ongekend getalenteerd kunstenaar. In zijn vele rollen - op het toneel en daarbuiten - is hij een ambassadeur van de Amsterdamse culturele wereld. Hij laat zien dat de hoofdstad zich ook op dit vlak tot de wereldtop kan rekenen", aldus Traa.

Spectaculair optreden, primeur in Nederland

Eén van de hoogtepunten van de galavond was het optreden van de Italiaanse sopraan Maria Novella Malfatti. Ondersteund door de bigband van het Conservatorium van Amsterdam bracht zij het Earth Anthem ten gehore, een primeur in Nederland. De Indiase diplomaat en dichter Abhay Kumar liet zich bij deze compositie inspireren door de Sanskriettekst "de Upanishads" en door de foto die Apollo 17 nam van de aarde in 1972. Het Earth Anthem is een huldebetuiging aan de aarde en al het leven daarop.

Over de Amsterdam Business Awards

De Amsterdam Business Award is een prijs voor voortreffelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks uitgereikt in de Metropoolregio Amsterdam. De award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan de regio door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De award wordt tijdens het Amsterdam Business Awards Galadiner uitgereikt. De award is een initiatief van Dimitri en Ursula van Zantvliet Rozemeijer (oprichters MeerBusiness Amsterdam, 40.000 leden) en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam, de Kamer van Koophandel en vele andere partijen die betrokken zijn bij het creëren van een ondernemend klimaat via co-creatie.

www.amsterdambusinessawards.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.