Jesper Ronald Petersen neemt plaats in de RvA van Circle Fund Management B.V.

23 juni 2023 09:44

Jesper Ronald Petersen neemt plaats in de RvA van Circle Fund Management B.V.

Jesper Ronald Petersen heeft zitting genomen in de Raad van Advies (RvA) van Circle Fund Management B.V. Circle Fund is een ambitieuze nieuwkomer op de Nederlandse fondsmarkt. Het gelijknamige fonds kiest op basis van in eigen beheer ontwikkelde algoritmes en arbitragemodellen posities op de valuta- en goudmarkt. Deze meerendeels marktneutrale strategie heeft een geverifieerd trackrecord van meerdere jaren en streeft naar een gemiddeld rendement op middellange termijn (3 tot 5 jaar) van minimaal 15% per jaar, na aftrek van alle kosten.

Circle Fund Management wil zich in de toekomst ook richten op de institutionele markt en streeft ernaar om de activiteiten uit te breiden naar andere landen binnen de Europese Unie. Met de aanstelling van Petersen haalt het bedrijf extra kennis in huis voor het realiseren van die groeiplannen. Petersen heeft ruime ervaring in corporate & investment banking, trading & markets, fintech en digitale transformatie. Die ervaring heeft hij voornamelijk opgedaan in de 30 jaar dat hij werkte bij Danske Bank: de grootste financiële instelling van Denemarken. In die periode werkte hij zich op global head of FX &e-trade tot global head of financial institutions en deputy general manager-UK. Als lid van de raad van bestuur of de adviesraad van verschillende Tier 1 Scandinavische & wereldwijd opererende financiële instellingen, brengt Jesper bovendien een ruime zakelijke, bestuurlijke en regelgevende ervaring mee. Tegenwoordig is hij als niet-uitvoerend directeur lid van een aantal raden van bestuur en hij is geautoriseerd door de FCA in het VK en de Deense FSA (EU).

Managing partner Panayiotis Christodoulou: “We zijn trots dat Jesper zitting heeft genomen in de Raad van Advies. Met zijn enorme ervaring op het gebied van leiding geven aan gereguleerde financiele instellingen is hij een bijzonder waardevolle adviseur die ons met raad en daad kan bijstaan tijdens onze toekomstige vergunningaanvraag procedure”.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.