Je woning energie efficient verwarmen, ventileren & koelen met Vasco!

6 maart 2019 10:23

Je woning energie efficient verwarmen, ventileren & koelen met Vasco!

Energie-efficiënt verwarmen met aluminium radiatoren

Aluminium designradiatoren zijn 3x energiebesparend:

Snelle reactietijd

De radiatorkern van een radiator in aluminium bevat slechts twee liter water, terwijl die van een klassieke radiator in staal makkelijk tien liter bevat. Daardoor reageert een aluminium radiator quasi onmiddellijk op de warmtevraag van de thermostaat, met een veel hoger rendement tot gevolg.

Maximale warmteafgifte door hoge geleidingsgraad

Door haar optimale geleidingskenmerken is de warmteafgifte bij aluminium radiatoren maximaal, ook bij lage temperatuur-systemen. Een lage watertemperatuur-instelling betekent ook automatisch een lager energieverbruik.

Aangename stralingswarmte

De optimale combinatie van convectie en straling bij aluminium radiatoren zorgt voor een comfortabel warmtegevoel. Dit zorgt ervoor dat de thermostaat al snel een graadje lager gezet kan worden

DUURZAAM EN ESTHETISCH VERWARMINGSCOMFORT

Als er al zoiets bestaat als de perfecte combinatie tussen verwarming en vormgeving is aluminium de gedroomde matchmaker. Aluminium radiatoren van Vasco worden gelast via een gepatenteerde persverbinding. Vervolgens worden ze kataforetisch gegrondlakt en elektrostatisch gelakt met een hoogwaardige epoxy-polyester poedercoating. Met haar unieke technische voordelen, zoals o.a. de snelle warmtegeleiding, het hoge rendement bij lage temperatuursystemen, alsook het fraaie design van Vasco’s uitgebreide aluminium collectie is het duidelijk dat alle voorwaarden vervuld zijn voor een 100% duurzaam en esthetisch verantwoord verwarmingscomfort.

“Cradle-to-cradle” in de ware zin van het woord: aluminium afval verwerken, smelten en extruderen tot een uniek nieuw eindproduct in de vorm van Vasco aluminium radiatoren.

En rekening houdend met de toenemende vraag naar elektrische toepassingen, zijn Beams en Oni uiteraard ook in elektrische uitvoering beschikbaar.

LAGE TEMPERATUUR  VERWARMING (LTV) 360° DUURZAAMHEID

Onze huizen zijn tegenwoordig almaar beter geïsoleerd, en dat brengt uiteraard heel wat voordelen met zich mee. Niet alleen verhoogt het thermische en akoestische comfort in huis, je kan ook een stuk energiezuiniger verwarmen.

LAGE TEMPERATUUR-VERWARMING: NIETS DAN VOORDELEN (LTV)

In goed geïsoleerde woningen is de warmtebehoefte lager en kan een radiator op een regime van 55/45/20 °C functioneren - in tegenstelling tot het hogere regime 75/65/20 °C dat vroeger gehanteerd werd - en dit zónder in te boeten op het verwarmingscomfort. Maw. terwijl bij traditionele verwarming de aanvoertemperatuur van het water tussen 75° C en 85° C ligt, ligt dit bij lage temperatuurverwarming tussen 35° C en 55° C. Je hebt dus geen grotere radiator nodig om met een lagere temperatuur hetzelfde aangename binnenklimaat te creëren. Met LTV haal je dus een beter rendement en kan je energieverbruik tot ca. 30 procent dalen!

  • Verwarmingsoppervlak

Verwarmingselementen voor LTV moeten een voldoende groot verwarmingsoppervlak hebben, zodat er genoeg warmte aan de lucht kan worden afgegeven. Alle Vasco-radiatoren kunnen op een lage temperatuursysteem aangesloten worden, evenals ventilo-convector en (zoals de Vasco Niva ventilo-convector) waarmee je zowel kunt verwarmen als koelen. Tenslotte is ook vloerverwarming geschikt voor LTV.

  • Geschikte warmteopwekker

Je moet over een warmteopwekker (zoals een LTV-ketel, of warmtepomp) beschikken die lage aanvoertemperaturen aankan. Een warmtepomp is duurder dan een LTV-ketel, maar is ook de meest energiezuinige optie.

VOORDELEN VAN LTV:

  • Efficiënter en dus energiezuiniger verwarmen In een goed geïsoleerde woning is de warmtebehoefte een stuk lager en kan je in combinatie met LTV je energieverbruik met ca. 30% verlagen.
  • Gelijkmatige warmteverdeling

Bij LTV is de temperatuur van de lucht bij het plafond niet veel hoger dan die van de lucht onderaan de ruimte. De warmte wordt dus gelijkmatiger verdeeld dan bij traditionele verwarming. Zo heb je veel minder last van tocht en koude hoekjes.

  • Gezondere lucht

LTV zorgt voor minder zwevend stof in huis, omdat er minder sterke luchtstromen zijn door opstijgende warmte. Zo vermijd je zgn. stofschroei (stofdeeltjes die op warme metalen oppervlakken terechtkomen) en verklein je dus ook de kans op geïrriteerde luchtwegen.

  • Praktisch

Bij LTV is het niet nodig om de thermostaat lager te zetten wanneer je gaat slapen of even de deur uit moet. Alleen wanneer je langer afwezig bent (bvb. tijdens je vakantie), moet je de thermostaat wat lager instellen.

ELEKTRISCH VERWARMEN DE ENERGIE VAN DE TOEKOMST

Vasco breidt haar collectie elektrische radiatoren verder uit.

Elektrische verwarming is hot. Jaar na jaar stijgt de vraag van installateurs én eindklanten naar innovatieve elektrische verwarmingsoplossingen. Logisch, want in onze steeds beter geïsoleerde huizen, alsmaar meer uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt elektrische verwarming een kostenefficiënte, gebruiksvriendelijke oplossing. Vasco speelt in op deze duurzame trend van elektrische verwarming. Zo zal Vasco in het voorjaar van 2019 haar gamma elektrische designradiatoren verder uitbreiden met 2 varianten: ONI-EL en Beams MONO-EL.

ONI O-P ELEKTRISCH DE DUNSTE RADIATOR NU OOK ELEKTRISCH

Oni, de dunste Vasco-badkamerradiator ooit (8 mm) is nu ook beschikbaar in een elektrische variant met handige uitsparingen om badkamerhanddoeken makkelijk te kunnen drogen. De ONI-EL voldoet aan de strenge Europese Ecodesign-eisen voor elektrische apparaten. Deze elektrische variant is aan de achterzijde afgewerkt met een volledig vlakke afdekplaat in dezelfde kleur als de voorplaat, waarin de elektrische weerstand geïntegreerd is. Langs de zijkant zie je dus enkel het flinterdunne radiatorblad. De elektrische ontvangmodule, met o.a. een standby- en memoknop, is onzichtbaar weggewerkt.

BEAMS MONO ELEKTRISCH

Deze nieuwe designradiator in aluminium koppelt alle voordelen van elektrische verwarming aan een strakke vormgeving. Een echte aanrader voor wie houdt van een minimalistische look! Bij de ontwikkeling van de Beams Mono-EL moesten de Vasco-designers alles uit de kast halen om in de strakke verticale profielen (breedte 150 mm) een elektrische weerstand te integreren. De profielen werden van bijkomende vinnen voorzien om de warmte-afgifte te verhogen. Aan de achterzijde is een afdekplaat voorzien, in dezelfde kleur als de voorzijde, waarin de elektrische weerstand helemaal weggewerkt is. Hierdoor is het mogelijk om de radiator op te warmen tot max. 80 à 85°C, uiteraard met de mogelijkheid om de oppervlaktetemperatuur automatisch te regelen, naar wens.

NIVA VENTILO-CONVECTOR, ALTIJD DE GEWENSTE COMFORTTEMPERATUUR IN IEDERE RUIMTE

De perfecte 2-in-1 oplossing bij LTV verwarmen en koelen!

De Niva ventilo-convector brengt iedere ruimte op de gewenste comforttemperatuur. De convector zuigt de lucht aan via de onderzijde en stuurt koele of warme lucht via de ventilator door de warmtewisselaar. De warme of koele lucht wordt aan de bovenzijde in de ruimte gebracht. De uiterst dunne vormgeving van de strakke voorplaat in combinatie met het achterliggende gedeelte creëert een ‘zwevend’ effect tov de muur. Het gestileerde Niva-design geeft extra cachet aan elk interieur.

VASCO VENTILATIE  TOPPRESTATIES OP VLAK VAN GELUID EN ENERGIE

 

VENTILATIE-UNIT T350 / T500

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, is een goede ventilatie onontbeerlijk. Sterker nog, bij nieuwbouw of grote renovaties is een ventilatiesysteem verplicht! Geen nood met de ventilatie-oplossingen van Vasco maakt u altijd de juiste keuze! Onvoldoende afvoer van vervuilde of vochtige lucht leidt tot vochtproblemen, waardoor schimmels en bacteriën welig tieren. Dat zorgt voor lichamelijke ongemakken, zoals een droge keel, ademhalingsproblemen en allergieën. Vandaar het belang van een degelijk ventilatiesysteem bij nieuwe en goed geïsoleerde bestaande huizen. Want hoe hoger de isolatiegraad van uw woning, hoe groter de noodzaak aan ventilatie, omdat de vervuilde lucht dan niet meer op natuurlijke wijze kan ontsnappen langs spleten en kieren, zoals bij oudere en minder goed geïsoleerde woningen.

T350 en T500 ventilatiesystemen

Deze compacte ventilatie-unit zorgt voor een afzuiging in de zogenaamde natte ruimtes zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. Gelijktijdig wordt verse lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats, wat de woning zeer energiezuinig maakt. De beide units  hebben ultra stille en zuinige gelijkstroom-ventilatoren die geluid tot een absoluut minimum beperken.

Voor meer info: vasco.eu

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.