Je werknemers verrassen: 5 tips

16 oktober 2018 14:41

Je werknemers verrassen: 5 tips

Het is af en toe belangrijk om je werknemers wat in het zonnetje te zetten. Een kleine blijk van waardering, een lekkere taart met een verjaardag of een leuk kerstpakket.

Die waardering is namelijk hard nodig om gemotiveerd te blijven werken en een positieve teamsfeer te bewaren. Maar het is niet altijd makkelijk. Koop je bijvoorbeeld super leuke kerstpakketten voor mannen, kijken vervolgens de dames in de onderneming je weer wat scheef aan. Doe je iets speciaal voor de dames, lijken de heren weer ontevreden te zijn. Het kiezen van een leuke verrassing is echt niet altijd zo makkelijk als het lijkt; we geven je dan ook graag wat handige tips!

1. Een uniek kerstpakket

Nu kun je denken ‘joh, ik geef mijn medewerkers een goed pensioen, dat is toch genoeg?’ Maar daar vergis je jezelf. Net als jij, hebben ook je werknemers net dat beetje extra nodig. Een positief woord, een compliment, of een spontane verrassing. Leuke kerstpakketten zijn natuurlijk dé manier om je werknemers te verrassen, en weer even een blijk van waardering te geven.

2. Verjaardagen en feestdagen

Net zo belangrijk zijn andere feestdagen en verjaardagen. Geef je medewerkers bijvoorbeeld een leuk paaspakketje mee voor het hele gezin tijdens de paasdagen. Een kaartje voor een verjaardag of zelfs een lekkere taart. Het is net dat beetje extra attentheid dat ervoor zorgt dat je medewerkers zich gemotiveerd voelen.

3. Leuke uitjes

Nu zijn er natuurlijk allerlei officiële teambuilding activiteiten te vinden, en hoewel deze heel nuttig zijn, is het ook wel eens fijn om gewoon plezier te hebben: zonder bedoelingen. Een of tweemaal per jaar mag er gerust een leuk uitje plaatsvinden. Een gezellige zomerbarbecue, een personeelsborrel of zelfs een familieweekend. Ideaal om een fijn teamgevoel neer te zetten en je werknemers te motiveren om hard te blijven werken.

4. Familieweekenden

Zo’n familieweekend is niet alleen leuk, maar laat ook zien dat je betrokken bent bij je medewerkers. Het leven is namelijk veel meer dan alleen maar werk, en juist de familie is ontzettend belangrijk. Verras je medewerkers dan ook af en toe met een leuk familieweekend, waar het hele gezin bij aanwezig mag zijn.

5. Kleine attenties

Ook de kleine attenties spelen een grote rol in een fijne werkomgeving. Of dit nu een speciaal mailtje is met dikke complimenten, een leuk kaartje of een lekker flesje wijn na het goed afsluiten van een grote klus. Laat zien dat je ze waardeert!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.