Je business model digitaliseren met een SaaS-applicatie

27 februari 2020 15:43

Je business model digitaliseren met een SaaS-applicatie

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven uit verschillende branches die ervoor kiezen om te digitaliseren door het ontwikkelen van een webapplicatie. Dit kan ontzettend veel meerwaarde bieden voor je klanten, maar wat is een webapplicatie nu precies? Hier zijn verschillende soorten van, zo is er bijvoorbeeld de SaaS-applicatie. SaaS staat voor software as a service, dit zien we tegenwoordig steeds meer. Ben je benieuwd wat het voor jouw bedrijf kan beteken? Wij geven je wat meer informatie en een aantal voorbeelden.

Ontwikkeling in de markt

Eigenlijk maken we allemaal wel gebruik van SaaS-applicaties. Zo zijn er de boekhoudprogramma’s en CRM systemen. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van branche specifieke software pakketten. Deze bedrijven nemen daarmee een stap voorwaards en lopen daarmee voor op hun concurrenten. Zo zijn er tegenwoordig in de juridische sector SaaS-applicaties die complete documenten voor je opmaken nadat je een aantal gegevens hebt ingevuld. Hiermee biedt je niet alleen meerwaarde voor je klant, het scheelt ook nog eens een hoop werk en dus kosten.

Abonnementsmodel

Een SaaS-applicatie in combinatie met een abonnementsmodel is ook erg populair. Een boekhoudprogramma is hier een goed voorbeeld van. Je zult eenmalig te maken krijgen met de kosten van de webapplicatie om de software te laten ontwikkelen maar vervolgens kun je dit in de vorm van een abonnement verkopen. Dit biedt een nieuwe verdienmodel voor je bedrijf. Ook is het op deze manier een stuk makkelijker om op te schalen, omdat je software kunt inzetten voor 1, 10, 100 of 1000 klanten zonder hier noemswaardige aanpassingen in te maken.

Gebruik maken van bestaande klantgroepen

Je kunt met een SaaS-applicatie ook bestaande klantgroepen aanspreken. Sterker nog, je kunt de applicatie zelfs gebruiken om leads of klanten te werven voor je bedrijf. Stel dat je een bedrijf hebt dat leningen verstrekt. Je zou dan een SaaS-applicatie kunnen laten ontwikkelen die een kredietcheck uitvoert op een website. Wanneer je hierin een koppeling maakt met Wordpress en de applicatie laat plaatsen op de website van andere bedrijven of webshops, kunnen mensen gebruik maken van jouw oplossing. Nadat zij een kredietcheck hebben gedaan, geef je hen de mogelijkheid om via jouw bedrijf een lening af te sluiten om het product te kopen. Naast dat je hier zelf klanten uit haalt, biedt het ook nog een voordeel voor het bedrijf of webshop die de applicatie plaatst, zij bieden nu namelijk een extra betaalmogelijkheid aan en krijgen waarschijnlijk meer conversies.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.