Jacques Bais, initiatiefnemer van het Ondernemers Netwerk Netcircuit.

23 november 2020 15:35

Jacques Bais, initiatiefnemer van het Ondernemers Netwerk Netcircuit.

Mijn naam is Jacques Bais, geboren en getogen in Den Helder, ik ben al jaren zeer gelukkig getrouwd en woon tegenwoordig met veel plezier in Sneek, omdat ik daar één van mijn hobby’s kan beoefenen (zeilen).

Na 36 jaar bij NCR, waar ik met veel plezier en trots heb gewerkt in verschillende management posities, nationaal en internationaal, heb ik in 2007 het Ondernemers Netwerk Netcircuit opgericht en help ik ondernemers, bedrijven en organisaties meer resultaat uit hun netwerk te halen onder meer door de Business Circuits, kennissessies, online trainingen en via het online platform van het Ondernemers Netwerk Netcircuit.

Mensen bij elkaar brengen en mensen verder helpen hun doelen te bereiken is iets waar ik al mijn hele leven heel veel plezier aan beleef, energie in steek en energie van krijg. Zakelijk netwerken is persoonlijk en ik help mensen graag zich beter te profileren, zowel offline als online en ze ook te helpen de netwerkvaardigheden te verbeteren. Ik geloof in het principe van "je ontvangt omdat je geeft" dat zeker op zakelijk netwerken en op samenwerken van toepassing is.

Voordat het Covid-19 in alle hevigheid toesloeg gaf ik bij businessclubs en ondernemersverenigingen lezingen of presentaties over onder meer:

- Professioneel Netwerken

- Acquireren via je netwerk

- Hoe maak je koude acquisitie warm

- Haal meer uit een beursbezoek

- Een goede eerste indruk achterlaten

- Hoe blijf je in "Top of Mind"

Op basis van jarenlange ervaring, kennis en kunde op het gebied van zakelijk netwerken heb ik een naslagwerk geschreven over "Professioneel Netwerken" en een e-boekje over het "Visitekaartje" Verder maak ik altijd tijd vrij voor ons gezin, de vier (volwassen) kinderen en vijf kleinkinderen, en ga ik in de zomermaanden er graag op uit met de caravan en probeer ook nog regelmatig te gaan zeilen.

Het bedrijf is het Ondernemers Netwerk Netcircuit. MKB Ondernemers in het B2B segment hebben baat bij ons netwerk en we bieden online en offline een platform zonder (ongewilde en ongewenste) reclame.

Ondernemers Netwerk Netcircuit

Het open Ondernemers Netwerk heeft tot doel je naamsbekendheid verhogen, je netwerk vergroten en onderhouden, de koude acquisitie warm maken door gebruik te maken van het Netwerk. Kennis maken met andere ondernemers tijdens de maandelijkse Business Meetings en de Kennissessies of evenementen die door de leden worden verzorgd.

Meer informatie over het open Ondernemers netwerk: https://www.netcircuit.nl/membership-join/

Business Circuits zijn besloten clubs voor ondernemers

Een belangrijk onderdeel van het Ondernemers Netwerk zijn ook de Business Circuits. Business circuits bestaan uit leden (Directeuren en Leden van een MT) die regelmatig bij elkaar komen om kennis en ervaringen uit te wisselen en een klankbord voor elkaar te zijn in een sfeervolle en vertrouwde omgeving.

Het doel van het Business Circuit is, naast bevorderen van het zaken doen, de ondernemer op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en trends over actuele onderwerpen, waarbij de consequenties voor zijn of haar organisatie inzichtelijk gemaakt worden.

Meer informatie over Business Circuits: https://www.netcircuit.nl/businesscircuit/

We willen graag dat onze doelgroep succesvol kan netwerken en meer persoonlijk en zakelijk succes haalt uit hun (en ons) netwerk. We helpen ondernemers met het opbouwen en onderhouden van hun netwerk.

Een Persoonlijk netwerkplan

Met een Persoonlijk Netwerkplan weet je na circa twee uur waarom, hoe en waar je kunt succesvol gaat netwerken, inclusief tips en tricks voor maximaal resultaat uit jouw netwerk-activiteiten. Wat leer je?  De verschillende vormen van netwerken, de soorten netwerkclubs, 3-zinnen pitch, concrete netwerkvaardigheden, zoals de zin en onzin van een "Elevator Pitch". Vergroten van je naamsbekendheid. Je leert de koude acquisitie warm te maken.

Het Strategisch netwerkplan voor bedrijven

Netwerken voor bedrijven is allang niet meer het (lukraak)bezoeken, pitchen en praten op bijeenkomsten. evenementen, of bij de vele netwerkborrels. Tegenwoordig speelt internet en de social media bij netwerken een belangrijke rol waarbij in feite alle medewerkers van het bedrijf bij betrokken kunnen (zouden moeten) zijn. Een strategie om alle lagen, alle medewerkers van het bedrijf te laten participeren bij het netwerken (zowel online als offline) zal zowel op korte als op de lange termijn z'n vruchten afwerpen.

Online Kennissessies voor ondernemers

Tenminste éénmaal per maand organiseer ik een online kennissessie met telkens een ander onderwerp die ondernemers bezig houden, zoals Acquisitie, Fiscale zaken, Financiën, Personeel, Netwerken en meer. Netcircuit faciliteert de Kennissessies, de onderwerpen of thema's worden begeleidt door deskundigen uit de praktijk met ruime kennis en ervaring over het betreffende onderwerp. Er wordt gebruik gemaakt van beeld-bellen zonder een APP te gebruiken, je kan rechtstreeks, zonder inloggen, via je browser contact maken.

Wil je een de sfeer proeven? Kijk op de kalender voor het onderwerp en de data van de Kennissessies. Deelnemen is voor leden van het Ondernemers Netwerk gratis.

Extra is: De Ondernemerspas

Sinds januari 2020 maakt de Ondernemerspas deel uit van onze aanbieding. De implementatie werd door de Corona-crisis enigszins vertraagd. Belangstelling is er zeker, temeer daar van sommige aanbiedingen ook particulieren gebruik kunnen maken. De ondernemerspas zorgt voor meer exposure voor de leden van het Ondernemers Netwerk en biedt vele voordelen voor de pashouders.

De Ondernemerspas (ook wel de Voordeelpas) is geen fysieke pas, het is een APP voor de iPhone of Smartphone. Dagelijks wordt een netwerktip, quote, marketingtip, humoristische uitspraak of inspirerende tekst geplaatst, die men automatisch ontvangt op de smartphone. (vanzelfsprekend kan dat uitgeschakeld worden). Deze berichten worden goed bekeken, want tijdens een korte vakantie ontvingen leden geen berichten en werd ik na drie dagen door verschillende leden gebeld of de berichten gestopt waren.

Lees hier meer informatie over het netwerk en de ondernemerspas

Wat is je grootste droom?

Naarmate ik ouder word, raak ik er steeds meer van overtuigd dat het enige dat echt blijvend is, onze dromen zijn (Jean Cocteau). Mijn grootste droom is niet zakelijk. Dromen liggen in de toekomst, ik hoop dat mijn kinderen en kleinkinderen gezond en gelukkig kunnen worden in deze telkens veranderende wereld. Mijn droom is ook zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen hun persoonlijke en zakelijke doelen met plezier via netwerken te kunnen bereiken.

Wat is jouw tip?

Dat zijn er meer dan honderd. Ik publiceer en deel de netwerk- en andere tips via de Ondernemerspas. Ook op LinkedIn publiceer ik regelmatig tips en adviezen, bijvoorbeeld over zakelijk netwerken en “Low Cost Marketing”

Er zijn een slogans die ik regelmatig gebruik. Twee voorbeelden:

“Als de wind verandert kan je koers houden door de stand van de zeilen aan te passen”

“Aandacht doet alles groeien” (en dus ook je netwerk)

Tenslotte: Bij het netwerken gaat het om jou en je relaties, het gaat om de relatie die opbouwt en ook goed onderhoudt., Het product en het bedrijf komen op een tweede plaats bij het netwerken.

Contactgegevens

Naam: Jacques Bais

Bedrijfsnaam: Ondernemers Netwerk Netcircuit

Website: www.netcircuit.nl

E-mail: netwerk@netcircuit.net

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.