Ioniqa kondigt wijziging in het leiderschap aan

9 juli 2024 13:17

Ioniqa kondigt wijziging in het leiderschap aan

Ioniqa, een bedrijf dat zich bezighoudt met plastic upcycling, heeft aangekondigd dat na 15 jaar, Ioniqa’s oprichter Tonnis Hooghoudt zijn rol als CEO vandaag overdraagt aan Michiel Hoogendijk.

Hooghoudt blijft aandeelhouder van het bedrijf en zal actief betrokken blijven als adviseur van het managementteam van Ioniqa.

Sinds Hooghoudt Ioniqa in 2009 oprichtte, heeft hij de ontwikkeling van Ioniqa’s katalytische upcycling technologie – Denua™️ – gestimuleerd. Hooghoudt heeft de evolutie van Ioniqa’s technologie van laboratoriumschaal tot en met de bouw van de industriële demofabriek van het bedrijf in Nederland geleid. Onder zijn leiderschap is Ioniqa diverse belangrijke samenwerkingen aangegaan met bedrijven uit de waardeketen zoals Coca-Cola, Indorama Ventures en Unilever. Recentelijk is Ioniqa een strategisch samenwerking aangegaan met Koch Technology Solutions om Ioniqa’s technologie onder de merknaam Denua™️ op de markt te brengen.

‘De afgelopen 15 jaar waren geweldig in zowel de uitdagingen waarmee we als team geconfronteerd zijn en vooral de wijze waarop het team deze heeft opgelost. Als resultaat daarvan is Ioniqa nu toonaangevend in de strijd tegen een van de grootste uitdagingen waarmee we op aarde worden geconfronteerd: plastic afval. Ioniqa is een uniek bedrijf dat plastics duurzaam maakt met zijn circulaire technologie. Ik feliciteer Michiel Hoogendijk met zijn benoeming tot CEO en blijf vol vertrouwen dat Ioniqa in de komende jaren succesvol zal zijn’ – Tonnis Hooghoudt, oprichter van Ioniqa.

Michiel Hoogendijk volgt Hooghoudt op als CEO van Ioniqa. Met een achtergrond in business development en change management, zal Hoogendijk verdere groei van Ioniqa en de commercialisering van Denua™️ stimuleren. Hoogendijk is een leider met een bewezen staat van dienst in het leveren van groei bij diverse chemische bedrijven zoals AkzoNobel en Avery Dennison. Om een soepele overgang te verzekeren, blijft Hooghoudt in een adviserende rol zijn opvolger ondersteunen.

‘Ik ben onder de indruk van Ioniqa’s technologie, mensen en partners en ik kijk ernaar uit om het bedrijf te helpen Denua™️ te commercialiseren, een toonaangevende oplossing voor een van de meest urgente milieuproblemen van vandaag, plastic afval.’ – Michiel Hoogendijk, CEO van Ioniqa.

Als onderdeel van Ioniqa’s groei, is het bedrijf verheugd aan te kondigen dat het een Raad van Commissarissen heeft aangesteld.

‘Met de benoeming van Michiel Hoogendijk als de nieuwe CEO van Ioniqa, en met een Raad van Commissarissen nu in plaats, is het bedrijf goed gepositioneerd om onze toonaangevende Denua™️-technologie verder te commercialiseren.’ – Lou Lievense, lid van de Raad van Commissarissen van Ioniqa. Commercialisering van de Denua™️-technologie is een gezamenlijke inspanning tussen Ioniqa en onze partner Koch Technology Solutions, wereldleider op het gebied van PETprocestechnologie (productie van PTA en PET).

‘In de afgelopen 2 jaar hebben we een geweldige samenwerking met Tonnis Hooghoudt en zijn team gestarten onderhouden, met betrekking tot deze disruptieve technologie die plastic recycling zal transformeren. Samen hebben we talloze uitdagingen succesvol overwonnen, en nu we ons richten op commercialisering, kijk ik ernaar uit om deze nauwe samenwerking voort te zetten onder de begeleiding en het leiderschap van Michiel Hoogendijk.’ – Adam Sackett, CEO van Koch Technology Solutions.

Bedrijfsomschrijving Ioniqa Technologies b.v.:

Ioniqa is een cleantech-spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven (Nederland), gespecialiseerd in het creëren van waarde uit afval door gebruik te maken van haar eigen circulaire technologie. Met een kosteneffectief proces kan Ioniqa de kringloop voor plastics sluiten, te beginnen met PET-plastics. Deze bekroonde innovatie transformeert alle soorten en kleuren PET-afval in waardevolle bronnen voor gerecycled PET van ‘virgin-kwaliteit’.

Meer informatie: www.ioniqa.com

Denua™️: 

Denua™️ is het katalytische upcyclingproces dat een echte circulaire oplossing biedt voor PET-plastic. Gecreëerd door Ioniqa en opgeschaald in samenwerking met Koch Technology Solutions, zal dit nieuwe proces recycling mogelijk voor PET-plastic dat momenteel bestemd is voor de stortplaats.

Voor meer informatie, ga naar: www.denuatech.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.