Investeringsfonds Rotterdam Port Fund investeert in Tagpoint Training

1 mei 2019 11:46

Investeringsfonds Rotterdam Port Fund investeert in Tagpoint Training

Het Rotterdam Port Fund maakt bekend een vervolginvestering te doen in Tagpoint Training. Dit Rotterdams bedrijf ontwikkelt innovatieve, digitale veiligheidstrainingen voor professionals in de haven, bouw en industrie. Hierbij ligt de nadruk op het realiseren van een gedragsverandering. Het Rotterdam Port Fund is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, NIBC, InnovationQuarter en enkele Rotterdamse ondernemers.

De aanvullende investering is, volgens plan, een jaar na de eerste investering van het Rotterdam Port Fund in Tagpoint Training voldaan. De precieze investeringssom maken Tagpoint Training en het Rotterdam Port Fund niet bekend.

Frans van der Harst, managing director bij het Rotterdam Port Fund: “Bedrijven in de maritieme sector zien steeds meer in dat veilig werken alleen mogelijk is door in te zetten op gedragsverandering. Tagpoint voorziet in deze behoefte met een interactieve, schaalbare e-learning oplossing die gebaseerd is op de modernste leertechnieken. Als Rotterdam Port Fund zijn wij erg blij met de voortgang die Tagpoint getoond heeft in het afgelopen jaar, en bieden wij graag verdere ondersteuning om de groei te versnellen.”

Meer aandacht voor veilig gedrag

CEO van Tagpoint, Egbert Vennik, heeft een achtergrond als bestuurder bij Scherpenzeel en Van Gansewinkel. Daar ontdekte hij wat veilig werken inhoudt. Vennik: “Ik heb in het verleden twee dodelijke bedrijfsongelukken meegemaakt. Toch vond men dat het bedrijf waar ik werkte de veiligheid op regel- en kennisniveau goed organiseerde. Er is vaak een groot verschil tussen kennis en gedrag. Er moet meer aandacht komen voor veilig gedrag, in plaats van nog meer regelgeving en certificaten op het gebied van veiligheid.”

Naar aanleiding van de dodelijke bedrijfsongevallen, ging Vennik aan de slag bij Tagpoint. “Alleen door middel van interactie verander je gedrag. Daarnaast hebben veel praktisch opgeleide professionals niet bepaald heimwee naar hun studieboeken. Vroeger ging leren over veiligheid klassikaal, maar dat is niet zo doeltreffend en kostenefficiënt als individuele leermodules. Dat het Rotterdam Port Fund weer investeert in Tagpoint, zorgt voor een gedegen fundament.”

Professor en industrie steunen Tagpoint

Niet alleen het Rotterdam Port Fund getuigt zich ambassadeur van de missie van Tagpoint. Ron Fennema, Divisie Directeur bij Vebego (>26.000 werknemers): “Bij alle bedrijven waar ik directeur ben geweest waren kennis, certificaten, middelen en beleid over veiligheid goed op orde. Maar de mensen gedroegen zich niet altijd veilig. Ik heb lang gezocht naar een oplossing hiervoor en steun nu Tagpoint omdat mijns inziens Tagpoint deze oplossing daadwerkelijk biedt.”

Prof. dr. Jop Groeneweg is Hoogleraar aan de TU Delft, docent cognitieve psychologie aan de Universiteit van Leiden en gespecialiseerd in risicomanagement. Groeneweg: “In onze complexe wereld is het niet eenvoudig om te weten wat veilig is en wat niet. Dit moeten we onze hersens aanleren, medewerkers trainen in het laten herkennen van risico’s en concrete gedragsalternatieven bieden. De modules van Tagpoint zijn een welkome aanvulling op het bestaande veiligheidsbeleid. Het aangeboden materiaal en de manier waarop dit aangeboden wordt is van hoge kwaliteit.”

 

 

Over Tagpoint Training
Tagpoint Training is opgericht in 2016 met als doel om werknemers veiliger te laten werken. Daarvoor is echte gedragsverandering nodig, in plaats van slechts het opdoen van kennis. Inmiddels gebruiken onder meer Saferail, A&M recycling, Trespa/Arpa en Beelen de innovatieve veiligheidsoplossing van Tagpoint. Zie voor meer informatie: https://www.tagpointtraining.com.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.