Impuls Overijssel voor sociale initiatieven €40.000,-

4 juni 2020 12:27

Impuls Overijssel voor sociale initiatieven €40.000,-

Heb of ken jij een maatschappelijk initiatief in Overijssel die behoefte heeft aan het professionaliseren van de organisatie? Dan kan dit initiatief eenvoudig een aanvraag doen van 8-12 juni via de Impuls Overijssel “mens en maatschappij”.

MAEX

Duizenden maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen (hierna samen genoemd sociale initiatieven) leveren een belangrijke bijdrage aan een vitale samenleving en duurzame economie. Of het nu om gehandicaptenvervoer gaat, om informele zorg, vernieuwing van onderwijs, verbouwen van streekproducten, het slim delen van auto’s, het opwekken en verdelen van energie in de wijk, dagbesteding of opleiding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen, deze initiatieven zijn van grote waarde. Zij zoeken creatieve en slimme wegen om impact te maken en zij raken het leven van veel Nederlanders. Hun impact wordt nog te weinig gezien en gewaardeerd. MAEX brengt de impact van deze sociale initiatieven in beeld, en biedt hen eenvoudig toegang tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren. Op dit moment staan er ruim 2000 initiatieven aan MAEX, de maatschappelijke beurs, genoteerd.

MAEX is een landelijk platform dat helpt maatschappelijke impact te maken en te meten. MAEX geeft inzicht in de waarde en behoeften van maatschappelijke initiatieven en stimuleert bedrijven, overheden en fondsen om bij te dragen aan deze initiatieven.

Impuls

Samen met VSBfonds maakt MAEX de Impuls Overijssel mogelijk van 8 tot en met 12 juni. Sociale initiatieven die waarde leveren voor mens en maatschappij in Overijssel en al een tijdje bestaan (gaat dus niet om nieuwe initiatieven) kunnen via MAEX Impuls Overijssel een aanvraag indienen om hun organisatie te professionaliseren. Denk aan een marketing/communicatie campagne, financiën op orde, advies op het businessmodel, training/opleiding aan je vrijwilligers of nog andere manieren om je organisatie te professionaliseren. Heb je daaraan behoefte, dan kan je een donatie aanvragen tot maximaal €2500,-

Uiterlijk 10 werkdagen na je aanvraag is die beoordeeld en staat bij een positieve beoordeling het bedrag op je rekening. Dat maakt de MAEX Impuls uniek. Een transparante, snelle procedure voor een vaak niet of nauwelijks financierbaar deel van je initiatief.

MAEX profiel

Om een aanvraag te kunnen doen moet je eerst (gratis) een MAEX profiel aanmaken. Hiermee kan je niet alleen nu een aanvraag indienen voor de MAEX Impuls Overijssel maar ook gebruik maken van andere diensten die MAEX aanbiedt. Zoals bv het aanvragen van gratis juridisch advies.

Hulp nodig?

Mail naar info@maex.nl of bel 0652048927

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.