Huizensite breekt door met unieke woningen voor zoekers

17 januari 2022 13:42

Huizensite breekt door met unieke woningen voor zoekers

Lichtpunt op Blue Monday voor woningzoekenden

Hoewel 17 januari bekend staat als ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar, brengt huizensite Cribb juist vandaag positief nieuws voor woningzoekenden. Er zijn ruim 3.000 woningen beschikbaar om naar te kijken, want het platform is aan een opmars bezig. Het doel om alle woningzoekers in Nederland weer perspectief te bieden op een woning, komt steeds dichter bij. 

Het platform draait de markt om doordat woningzoekers elkaars woning kunnen bekijken en ze tegelijkertijd zowel zoeker als verkoper zijn. In de huidige markt zijn circa 250.000 zogenaamde doorstromers op zoek naar een nieuwe koopwoning. Dit zijn mensen die nu in een koopwoning wonen maar op zoek zijn naar een nieuwe koopwoning. Dat betekent dat er zo’n 250.000 woningen latent in verkoop staan. Maar deze verkopers willen eerst kopen en dan pas verkopen. Daardoor zit iedereen op elkaar te wachten. Op het Cribb-platform wordt dat doorbroken. 

Vraag en aanbod in balans 

Cribb.nl is een gesloten platform dat alleen toegankelijk is als je ook zelf je woning aanbiedt. Dat betekent dat je alleen met een account en door een eigen woning in te brengen, inzage krijgt in het beschikbare woningaanbod binnen het platform. “Ons model gaat uit van wederkerigheid en samenwerking, iets dat in deze tijd een welkome afwisseling is.” Aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter en directeur van Cribb. “Het etalagemodel van de huidige huizensites werkt niet in de huidige markt waar veel vraag en weinig aanbod is. In de afgeschermde omgeving van het Cribb-systeem ontstaat een marktwerking die meer in balans is.” Inmiddels zijn de eerste 15 succesvolle aankopen binnen Cribb een feit. 

Starters ook welkom 

Zodra het aantal woningen binnen het platform voldoende is, krijgen ook starters toegang tot de site om daarmee de doorstroming volledig te maken. “We monitoren voortdurend of er voldoende woningen in onze database zitten die voor starters geschikt zijn. Zodra dat het geval is, worden zij ook toegelaten.” Aldus Wilhelm. Inmiddels zijn enkele tientallen starters al toegelaten en heeft dat geleid tot de eerste aankopen vanuit deze doelgroep. 

Over Cribb 

Cribb is een landelijk initiatief dat zich ten doel stelt om samen met de makelaars de koopwoningmarkt in beweging te brengen. Via Cribb.nl krijgen (koop)woningzoekers inzage in het woningaanbod van mede-woningzoekers. Om dat inzicht te krijgen moet de zoeker zijn eigen woning zichtbaar maken binnen het platform. Hierdoor ontstaat een nieuw ecosysteem van woningzoekers onder elkaar die onderling matches maken. Bij iedere transactie is de begeleiding van een makelaar vereist. Meer informatie, kosten en voorwaarden vind je op www.cribb.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.