Meer huiselijkheid op kantoor

15 april 2020 11:18

Meer huiselijkheid op kantoor

Een kantoor is niet meer zoals in de vorige eeuw. Huiselijkheid en persoonlijkheid is de uitstraling, geïnspireerd op ‘het nieuwe werken’ waarbij privé en werk meer met elkaar verweven worden.

Hoe zorg je voor een huiselijke sfeer op het werk?

Natuurlijk hoeft een kantoor er niet uit te zien als je huiskamer. Een werkplek is nu eenmaal wat anders dan je huiskamer. Maar ook al moet er gewerkt worden, een kantoorruimte inrichten kun je vandaag de dag niet meer doen zonder er een huiselijk tintje aan te geven. Zeker als werknemers niet meer hun eigen bureau hebben maar gebruik moeten maken van flexplekken die ze zich dus niet ‘eigen’ kunnen maken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting van een kantoorruimte.

Ontvang je bezoekers in een prettige sfeer

Ontvang je bezoek op kantoor? Die sta je dan natuurlijk niet te woord in een kille ruimte die eruitziet alsof hij op andere momenten voor opslag van goederen wordt gebruikt. Een spreekkamer richt je in met comfortabele stoelen met mooie kussens in kleuren die passen bij de inrichting van de ruimte. Je hoeft er geen knusse huiskamer van te maken, een beetje zakelijk mag het heus wel zijn, maar strak en steriel is het andere uiterste.

De kantoortuin werkt, mits goed ingericht

Sinds de opkomst van de kantoortuin is er veel discussie over deze manier van inrichting van werkplekken. Veel mensen klagen over gebrek aan concentratie, wat soms zelfs leidt tot klachten zoals hoofdpijn, slapeloosheid en stress. Om dit soort problemen te voorkomen kun je de inrichting van een kantoortuin medewerker vriendelijk aanpakken. Houd rekening met de aard van de werkzaamheden en met de wensen van de mensen die er moeten werken. Zo kun je behalve open werkplekken ook beschutte werkplekken inrichten waar mensen geconcentreerd kunnen werken of juist in alle rust een telefoongesprek kunnen voeren.

Steeds meer kantoren kiezen voor stiltewerkplekken

Je zult maar beleidsmedewerker zijn en je moeten concentreren op een ingewikkelde nota. Of financieel medewerker die geen fouten mag maken in een complexe berekening. Dan is het geen pretje om in een rumoerige kantoortuin te zitten waar voortdurend telefoons overgaan, tablets piepen vanwege het zoveelste pushbericht en collega’s net iets te luidruchtig met elkaar het weekend doornemen. Dan is een stilteplek waar je naar verlangt. Het liefst een aparte kamer waar je in alle rust aan je berekening of beleidsstuk kunt werken. De inrichting van zo’n kamer hoeft echt niet alleen te bestaan uit een bureau en een bureaustoel. Een mooie plant kan de inrichting warmte en sfeer geven.

Overleggen in een ontspannen sfeer

Urenlang vergaderen doen we vandaag de dag liever niet meer. Dat is niet efficiënt. Met een collega brainstormen daarentegen kan heel verhelderend zijn. Maar doe je dat in een kille vergaderkamer of op een plek die comfortabel is ingericht? De laatste optie spreekt vast en zeker meer aan. Een lekkere loungebank, aangekleed met een warme plaid, gemaakt van heerlijke alpacawol of cashmere is veel prettiger. Een prettige plek zorgt voor inspiratie en daardoor wordt de overlegtijd ook des te efficiënter benut.

Online shoppen voor mooie textiel voor kantoor

Ben je op zoek naar een mooie plaid voor de bank in je wachtruimte voor klanten, of wil je de kamer waar je 1 op 1 gesprekken voert een ontspannen sfeer geven? Shop voor mooie kussens en heerlijke warme plaids van uitsluitend natuurlijke materialen bij webshop Ookinhetpaars.nl. Maak je keuze uit het brede assortiment van met zorg geselecteerde producten. Duurzaamheid en milieubewustzijn staan hoog in het vaandel bij Ookinhetpaars, waarbij oog voor wat mooi en functioneel is ook zeker niet wordt vergeten.

Bedrijfsgegevens

Ookinhetpaars

Burgemeester Patijnlaan 109

3705CC Zeist

06-25283734

E-mail: info@ookinhetpaars.nl

https://ookinhetpaars.nl/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.