Houd grip op je cashflow met alternatieve financieringsoptie ‘factoring’

3 juni 2020 14:30

Houd grip op je cashflow met alternatieve financieringsoptie ‘factoring’

De coronacrisis houdt de wereld in z’n greep. Veel bedrijven kampen met de directe economische gevolgen van de uitbraak van het virus. Denk aan openstaande verkoopfacturen die niet betaald worden of orders die zijn gecanceld terwijl de vaste lasten zoals brandstof, lease, huur, lonen en belastingen doorlopen en gewoon moeten worden betaald. Door alle getroffen maatregelen, in Nederland maar ook in de rest van de wereld, is het voor veel ondernemers een grote uitdaging geworden om grip te houden op de cashflow.

De diverse steunmaatregelen van de overheid zijn gericht op kortetermijnoplossingen, zoals het compenseren van de loonkosten van medewerkers. Terwijl ondernemers juist nu op zoek zijn naar extra liquiditeit om de voortgang van het bedrijf zeker te stellen.

Hoewel een lening bij de bank een logische oplossing lijkt, zijn er andere alternatieven die ondernemers een uitkomst kunnen bieden in uitdagende tijden. Het valt niet altijd mee om een lening af te sluiten bij de bank. Banken nemen maar beperkt risico als het gaat om investering in het mkb. Kredietaanvragen worden afgewezen en banken durven nog maar beperkt risico’s te nemen. Daarnaast is het vertrouwen in de sector sinds 2008 flink gekelderd.

Maar hoe kun je dan toch je liquiditeit verruimen? Door in te zetten op alternatieve financieringsopties zoals factoring. Met factoring draag je jouw facturen over aan een factormaatschappij. In de meeste gevallen wordt tot 90% van de facturen binnen 24 uur betaald. Zo is er direct werkkapitaal om mee te ondernemen en de gewenste groei te realiseren. Daarnaast is het mogelijk om je debiteuren te verzekeren of je debiteurenbeheer in z’n geheel uit handen geven, wat het risico beperkt.

Juist in deze tijd van dreigende recessie is financiering voor bedrijven van levensbelang. Het is dan ook belangrijker dan ooit voor bedrijven om alternatieve financieringsopties te overwegen. We moeten ons ook voorbereiden op de realiteit na de crisis. En dan zal alternatieve financiering, zoals factoring, zijn werkelijke waarde laten zien. In goede tijden stabiliseert factoring de cashflow van bedrijven en helpt het hen te groeien, in slechte tijden helpt het hen door de crisis heen en in tijden na een crisis helpt het hen weer op de rails te komen. Door te beseffen dat ook nu de volgende stap voor jouw bedrijf dichtbij is, kan alternatieve financiering bijdragen aan het weer laten opbloeien van onze Nederlandse economie.

In Nederland biedt Bibby Financial Services  factoring aan in samenwerking met Cannock Factoring; voorheen DAS Legal Finance. Cannock heeft alle aspecten van het betaalproces onder één dak - van acceptatie en debiteurenbeheer tot en met incasso. Bibby Financial Services kent een geschiedenis van meer dan 200 jaar, helpt wereldwijd 12.000 klanten en heeft bijna 40 jaar expertise in het financieren van mkb-bedrijven in goede en uitdagende tijden. Omdat we ons momenteel in deze buitengewone situatie bevinden maken wij onze dienstverlening heel flexibel, zodat we bedrijven juist in deze tijd optimaal blijven ondersteunen. Wil je weten of factoring geschikt is voor jouw bedrijf? Vraag dan nu de gratis factorscan aan.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.