Hotel Haarhuis onderging totale make-over

2 juli 2021 13:18

Hotel Haarhuis onderging totale make-over

“Als je zakelijk ergens moet zijn, dan is dit het beste hotel waar je kunt verblijven”, zegt general manager Wouter Dekker niet zonder trots. Hotel Haarhuis in hartje centrum van Arnhem heeft de afgelopen twee jaar een totale make-over ondergaan. Het heeft nu een zeer breed dienstenpakket in een volledig vernieuwd interieur.

In 2018 nam hotel ontwikkel maatschappij EHM Group Hotel Haarhuis over van eigenaar Arjen de Vries. Meteen ontstonden plannen voor renovatie. Niet lang daarna zette de coronacrisis in. Het team van Hotel Haarhuis ging niet bij de pakken neer zitten, maar gebruikte de crisistijd om vol enthousiasme de renovatie van het karakteristieke pand tegenover het NS station in Arnhem door te zetten. Handen uit de mouwen, was het devies. In verschillende fasen werd het hotel aangepakt, zodat de weinige gasten die er waren zo min mogelijk last zouden ondervinden van de renovatiewerkzaamheden.

DESIGN

“Het design van het hotel is nu uitdagend, prikkelend en verrassend, waarbij we de honderd jaar lange rijke historie van het hotel niet uit het oog verloren hebben”, schetst Wouter Dekker. Dat blijkt meteen al bij binnenkomst op de begane grond in het restaurantgedeelte, genaamd Perron genaamd Perron 5. De nieuwe inrichting omschrijft Wouter Dekker als urban jungle, met veel groen, een afwisseling van hip en klassiek. En in de lounge bij de receptie zijn gezellige zithoekjes gecreëerd, met een krant op tafel en een schaakbord en boeken voor handen.

INTERNATIONAAL

De receptioniste spreekt Engels met de gasten voor de balie. Hotelgasten lopen ontspannen naar de ontbijtruimte. Wouter Dekker: “We verwelkomen internationale gasten. Maar we bieden ook veel voor de lokale bevolking. Zo ontstaat een leuke mix, waar iedereen zich thuis bij voelt. En dat is ook ons uiteindelijke doel”. Iedereen is welkom in het vernieuwde hotel Haarhuis, maar zowel zakelijk als qua leisure wordt toch vooral op het hogere segment gemikt. Die moeten worden aangetrokken door het uitgebreide en luxe servicepakket dat Hotel Haarhuis biedt. “Er zijn veel twee- en driesterren hotels in de stad. Wij willen graag dat viersterrenhotel zijn; het beste dat de stad te bieden heeft”, zo omschrijft Wouter Dekker de ambities.

CHAMPAGNEBAR

De general manager neemt de journalist van Het Ondernemersbelang graag mee voor een rondleiding door het gebouw. Die rondleiding begint op het dak. Daar is de BLOU Rooftop Bar gevestigd, waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje met uitzicht over de binnenstad van Arnhem. Deze klassieke champagnebar opstelling is inmiddels al zo populair dat reserveren gewenst is. Het toilet alleen al, is een bezoekje waard. Het is in een liftschacht gebouwd en werd uitgeroepen tot mooiste toilet van Nederland.

BOARDROOMS

De rondleiding voert door de gangen met hotelkamers. Hotel Haarhuis heeft er 127. Een aantal is, compleet met keuken, ingericht voor langer verblijf. “Vooral voor het zakelijk segment is dit interessant”, zegt Wouter Dekker. Hotel Haarhuis beschikt over vijf vergaderzalen die aaneen geschakeld kunnen worden. De zalen bieden ruimte aan 25 tot 440 personen en zijn op het moment van de rondleiding allemaal in gebruik. Zes boardrooms zijn geschikt voor kleine vergaderingen. In deze ruimtes zijn video conferentie faciliteiten aanwezig.

STADSGEVOEL

Op de begane grond bevindt zich de lobby van het hotel, de lounge en het restaurant. In de hoek van het gebouw is koffie- en patisseriebar HOEK ingericht, waar een jong publiek zich thuis zal voelen. “Het Londen en New York gevoel en het stadsgevoel komen hier samen”, beschrijft Wouter Dekker. Baristas serveren er de beste koffie met macarons, nougat, chocobars of taartjes. Een Instagram hotspot biedt gasten de mogelijkheid zichzelf te laten fotograferen te midden van enorme pastelkleurige makarons.

We dalen de trap af naar de oude wijnkelder. Hier is de nieuwste aanwinst gevestigd: The Storage. Het is een wijnkelder en whiskybar waar gasten zelf een wijntje kunnen tappen of met een whisky in de hand plaats kunnen nemen in een luxe fauteuil bij de open haard. De ruimte is af te huren voor feesten en partijen. “Een wellness centrum is nog in aanbouw. Dat komt in de oude directeurswoning; één van de mooiste plekjes van het gebouw. Dat willen we op die manier graag terug geven aan de gasten. Zoals je ziet hebben we veel leuks onder één dak”, besluit Wouter Dekker de rondleiding.

ZAKELIJK

Wouter Dekker vertelt dat Hotel Haarhuis in de afgelopen corona periode flink heeft moeten inleveren op het aantal zakelijke gasten. Thuiswerken was het overheidsbeleid en bedrijven hadden een no fly policy waardoor ook het internationale bedrijfsleven tijdelijk weg bleef. Inmiddels beginnen de zakelijke reserveringen weer op gang te komen voor vergaderingen, bedrijfsuitjes en overnachtingen. De verwachting is dat dit snel verder aantrekt. Ook de verbeterde treinverbinding met Duitsland moet daaraan bijdragen. Hotel Haarhuis is per openbaar vervoer goed te bereiken met als overburen het NS en busstation. Gasten die per auto komen, kunnen gebruik maken van een van de 1500 parkeerplekken onder het treinstation.

WORLDHOTELS

Met de renovatie verliet Hotel Haarhuis het Best Western label om toe te treden tot de nieuwe WorldHotels Crafted Collection. Dat is een groep van hoog gekwalificeerde hotels, die wel hun eigen zelfstandige koers blijven varen. “Het is een genoegen om Hotel Haarhuis te verwelkomen in de WorldHotels Collection,” aldus David Kong, Global President en Chief Executive Officer, WorldHotels (onderdeel van BWH Hotel Group). “Met zijn recente renovaties biedt het ruim 100 jaar oude Hotel Haarhuis reizigers de perfecte combinatie van rijke geschiedenis en moderne service en design, wat een werkelijk unieke reiservaring oplevert. Dit is een prachtig hotel om Crafted Collection in de Benelux te lanceren”. Wouter Dekker verwacht dat de werkzaamheden aan het hotel tegen het einde van het jaar afgerond zullen zijn. Als de corona maatregelen het toelaten is het dan tijd voor een feestelijke opening.

   

HOTEL HAARHUIS

Stationsplein 1

6811 KG Arnhem

Telefoon 026 – 442 74 41

E-mail: info@hotelhaarhuis.nl

www.hotelhaarhuis.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.