Hoppenbrouwers Techniek Nijmegen geeft touwtjes uit handen bij ‘baas van morgen’

27 juni 2023 12:41

Hoppenbrouwers Techniek  Nijmegen geeft touwtjes uit  handen bij ‘baas van morgen’

Donderdag 1 juni was het zover. Honderden leerlingen namen tijdens JINC Baas van Morgen, plaats op de stoel van een CEO, directeur of politicus. Zo ook Amelie en Isabel. Zij namen voor één dag het stokje over van Babette van Loon, vestigingsdirecteur van Hoppenbrouwers Techniek in Nijmegen.

’s Morgens vroeg parkeert Babette van Loon haar auto voor de deur van het huis van Isabel, waar ook Amelie aanwezig is. Na een korte kennismaking vertrekken ze naar de Pathé bioscoop in Nijmegen-Lent waar met alle bazen van de dag het startschot wordt gegeven door de burgemeester van Nijmegen: de heer Bruls. Na een lekker ontbijt vertrekken de dames naar de vestiging in Nijmegen.

BIM 3D tekenen

Zowel Amelie als Isabel zijn creatief aangelegd en zijn dan ook geïnteresseerd in het maken van technische tekeningen voor gebouwen. Carmen, (BIM-) tekenaar in Heesch, is speciaal voor deze dag naar Nijmegen gekomen met enkele 3D-ontwerpen. Amelie en Isabel krijgen een spoedcursus BIM-tekenen en zijn onder de indruk van de complexiteit. Ze leren snel en na uitleg van Carmen voeren ze zelf nog enkele aanpassingen door in het 3D-ontwerp. Tenslotte zijn ze baas en bepalen hoe ze het willen hebben.

Vrouwen in de Techniek

Hoezo is de techniek een mannenbolwerk? Voor de brainstormsessie die aan het eind van de ochtend op het programma staat, zijn enkele vrouwelijke collega’s aangesloten. Totaal acht dames buigen zich over de vraagstukken ‘wat is er nodig om gelukkig te zijn?’ en ‘hoe kan de techniek aantrekkelijker gemaakt worden voor vrouwen?’ Daar hebben Amelie en Isabel wel een idee over: “Je moet vrouwen met minder ervaring in de techniek een keer de kans geven om eens rond te kijken.” En: “Als iemand écht wil, aanmoedigen om er gewoon voor te gaan!”

Project onder de Waalburg

In de middag brengen Amelie en Isabel samen met Babette en monteur Hedwig een bezoek aan een heel bijzonder project. Hedwig werkt samen met haar team aan een botenhuis: de Bastion. Dit watersportcomplex voor roeiverenigingen, wordt precies onder de Waalbrug gebouwd. Bij het project worden ze opgevangen en rondgeleid door praktijkopleider Bert en projectleider Twan die onze bazen alles laten zien wat er gedaan is op het gebied van beveiliging en hoe het nieuwe gebouw op een duurzame manier verwarmd wordt. Om dit van zo dichtbij te mogen zien, vonden Amelie en Isabel heel bijzonder.

Over JINC Baas van Morgen

JINC heeft de visie dat ieder kind talent heeft. Daarom strijdt de organisatie – samen met bedrijven en scholen – voor een samenleving waar je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Via het speciale JINC-programma, waar de ‘Baas van Morgen’ onderdeel van is, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Babette over deelname aan het programma: ”JINC Baas van morgen is een mooi initiatief waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontdekken en het geeft ze een steuntje in de rug richting een goede start op de arbeidsmarkt. Ik ben blij dat ik daar iets in kan betekenen. Bij Hoppenbrouwers staat talentontwikkeling hoog in het vaandel. Zo hebben we ook een Hoppenbrouwers Academy waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen met trainingen op maat.” 

Hoppenbrouwers Techniek Nijmegen
Korenpad 12
6534 AS Nijmegen
Telefoon 024 - 355 28 82
www.hoppenbrouwers.nl/nijmegen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.