Hoppenbrouwers techniek arnhem geeft touwtjes uit handen bij ‘baas van morgen’

3 juli 2023 09:58

Hoppenbrouwers techniek arnhem geeft touwtjes uit handen bij ‘baas van morgen’

Donderdag 1 juni was het zover. Honderden leerlingen namen tijdens JINC Baas van Morgen, plaats op de stoel van een CEO, directeur of politicus. Zo ook Jalal. Hij nam voor één dag het stokje over van Rutger Hermans, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek in Arnhem.

’s Morgens vroeg parkeert Rutger Hermans zijn auto voor de deur van het huis van Jalal. Na een korte kennismaking vertrekken ze naar de Pathé bioscoop in Nijmegen-Lent waar met alle bazen van de dag het startschot wordt gegeven door de burgemeester van Nijmegen: de heer Bruls en online was ook de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, aanwezig en wenste alle bazen van morgen een leuke en vooral leerzame dag. Na een lekker ontbijt vertrekken Rutger en Jalal naar de vestiging in Arnhem.

Vandaag was niet alleen de dag dat Jalal de baas was, maar ook de eerste dag van twee nieuwe medewerkers in de Hoppenbrouwers vestiging in Arnhem. Jalal en Rutger hebben “samen” de doelen en plannen van de vestiging besproken met één van de nieuwe medewerkers. Daarnaast heeft Jalal het nieuwe gereedschap uitgegeven en vastgelegd in het systeem. Weer een medewerker die dankzij Jalal aan het werk kan.

Panelenbouw

Jalal is erg geïnteresseerd in ICT, dus na een rondleiding door het pand krijgt hij van Martijn Visser, werkvoorbereider en praktijkopleider uitleg over hoe de tekeningen van een besturingsinstallatie in elkaar zitten. Sinds vorige maand worden bij de vestiging van Hoppenbrouwers in Arnhem besturingskasten gebouwd, inclusief schakel- en verdeelinrichtingen. Jalal kon meekijken bij deze nieuwe afdeling hoe een monteur vervolgens aan de hand van de tekeningen de besturingskast maakt. Er moet veel gedaan worden voordat een monteur op een externe locatie kan beginnen met installeren. Om te zien hoe het er dan in de praktijk uitziet stond ’s-Middags een projectbezoek gepland. Hier werd Jalal door twee monteurs ontvangen en kreeg hij uitleg over het in bedrijf stellen van een besturingskast. Een heel secuur klusje waar je wel de nodige ervaring voor moet hebben. Alle stappen in het traject heeft Jalal op deze manier kunnen zien en dat maakte de cirkel die dag rond.

Over JINC Baas van Morgen

JINC heeft de visie dat ieder kind talent heeft. Daarom strijdt de organisatie – samen met bedrijven en scholen – voor een samenleving waar je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Via het speciale JINC-programma, waar de ‘Baas van Morgen’ onderdeel van is, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt.

Rutger over deelname aan het programma: ”JINC Baas van morgen is een mooi initiatief waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontdekken en het geeft ze een steuntje in de rug richting een goede start op de arbeidsmarkt. Ik ben blij dat ik daar iets in kan betekenen. Bij Hoppenbrouwers staat talentontwikkeling hoog in het vaandel. Zo hebben we ook een Hoppenbrouwers Academy waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen met trainingen op maat.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.