Hoe het zit met het heftruckcertificaat ten aanzien van de COVID-19 maatregelen?

28 april 2020 13:29

Hoe het zit met het heftruckcertificaat ten aanzien van de COVID-19 maatregelen?

Wil jij dat je werknemers veilig en verantwoord rijden? Dat ze verzekerd zijn van gedegen kennis en kunde en dat ze weten hoe ze moeten handelen in onvoorziene omstandigheden? Wij van Heftruckopleiding.frl adviseren u graag welke opleiding past bij de te verrichten werkzaamheden. Ook tijdens deze bijzondere tijden.

‘Wij zien, dat het zorgen voor een veilige werkomgeving er soms een beetje bij inschiet. De uitspraak: ‘ Wanneer je auto kunt rijden, kun je ook wel op een heftruck rijden.', horen we regelmatig. En het is ook waar, het is een mooie basis. Maar het is absoluut niet hetzelfde. Je belandt echt in andere situaties dan met je auto in het verkeer. Daarom is het raadzaam om een heftruckcursus te volgen waardoor je veilig, verantwoord en verzekerd aan het werk bent.’

Aldus Age Terpstra, eigenaar van Heftruckopleiding.frl.

De huidige situatie vraagt van ons dat we ons aanpassen. Uiteraard staat de gezondheid van de mens voor ons hoog op het lijstje, maar veilig werken staat met stip op nummer twee. Daarom zijn wij achter de schermen heel hard aan het werk met het maken van e-Learning modules, zodat de deelnemers die komen voor een herhalingscursus, de theorie alvast vanuit huis kunnen maken. Wanneer we weer kunnen doceren, kunt u na afronding van de e-Learning modules de praktijkles volgen (net als bij code 95) welke zowel bij u aan het bedrijf, maar ook in onze grote praktijkruimte/opleidingscentrum aan de Ceresweg11 in Leeuwarden zodat iedereen weer voorzien is van een geldig certificaat.

Vanuit de overheid hebben we bericht gekregen omtrent de geldigheid van de huidige rijbewijzen en heftruckcertificaten en overige beroepscertificaten.

Voor alle rijbewijzen en certificaten waarvan de geldigheidsduur vervalt of is vervallen vanaf 16 maart 2020, geldt dat de einddatum wordt verlengd tot 1 juni 2020.

Deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland. Ook inwoners van de EU die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs/certificaat van een andere EU-lidstaat, vallen onder de regeling. De minister geeft in de Kamerbrief aan dat een verdere verlenging van de geldigheid na 1 juni 2020 aan de orde kan zijn, mocht dat nodig blijken. Daarover neemt ze een besluit als er binnenkort meer bekend is over de duur en gevolgen van de toekomstige COVID-19-maatregelen.

Voor meer informatie omtrent de COVID-19 maatregelen kunt u terecht op onze website.

Tenzij de maatregelen wederom verscherpt of aangepast worden,  starten we in juni weer met de cursussen.

U kunt daarvoor nu al uw reservering maken en inplannen.

Wilt u meer dan 4 deelnemers in één keer aanmelden, en ze zijn allemaal werkzaam in hetzelfde bedrijf, neem dan gerust rechtstreeks contact met ons op voor de mogelijkheden die we kunnen bieden in deze tijden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.