Hoe ga je als ondernemer om met een belastingschuld als gevolg van corona?

3 juni 2021 10:16

Hoe ga je als ondernemer om met een belastingschuld als gevolg van corona?

Het aanvragen van belastinguitstel was vorig jaar voor veel ondernemers een noodoplossing om de lockdown te overleven. Betalingen voor onder andere omzetbelasting, inkomstenbelasting en personele belastingen mochten worden uitgesteld naar dit jaar. Volgens de huidige regelingen moeten ondernemers vanaf oktober gaan terugbetalen. Maar gaat dat eigenlijk wel?

Volgens een rapport van ABN AMRO dat afgelopen maand verscheen, heeft inmiddels 10% van de Nederlandse bedrijven een belastingschuld. De aflossingen op deze schulden kunnen niet alleen de liquiditeit van ondernemingen in gevaar brengen; voor sommige ondernemers staat de aflosverplichting zelfs gelijk aan een groot deel van de maandopbrengst. Hierdoor blijft minder ruimte over voor ondernemerschap en groei, wat weer impact heeft op de algehele economie.

Het kabinet overlegt momenteel over een verlenging van de huidige regeling, maar de uitstaande schulden moeten hoe dan ook worden afgelost. Hoe doe je dit als ondernemer zonder de continuïteit van je onderneming in gevaar te brengen?

Voor ondernemingen met een gezond werkkapitaal bestaat de mogelijkheid om zakelijke financiering aan te vragen. De financiering kan worden ingezet om te ondersteunen bij de aflosverplichtingen, of juist om tegemoet te komen aan nieuwe initiatieven en groei.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? De specialisten van Funding Options helpen je graag bij het uitzoeken van je opties.

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.