Hoe factoring ervoor zorgt dat jouw bedrijf groeit

9 oktober 2023 13:02

Hoe factoring ervoor zorgt dat jouw bedrijf groeit

Je wilt doorgroeien met je bedrijf, maar soms wordt groei geremd omdat een investering niet mogelijk is door de huidige cashflow. Doormiddel van factoring is geld voor een investering wel meteen aanwezig. Hierdoor kan je direct de investeringen maken die nodig zijn om je bedrijf te laten groeien.

Factoring in een notendop

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Door gebruik te maken van factoring ontvang je een stuk eerder je geld, waardoor je de ruimte krijgt om bedrijfsgroei te realiseren.

De factoring voordelen op een rijtje:

  • Binnen 24 uur je factuur betaald.
  • Bedrijf laten groeien zonder lening aan te gaan. Het is immers jouw geld, je hebt er enkel eerder toegang toe dan verwacht.
  • Geen omkijken naar het debiteurenbeheer.
  • Het faillissementsrisico is verzekerd.

Ook voor startende ondernemers

Als startende onderneming is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met een groeiprobleem. Je cashflow is in het begin van het ondernemerschap vaak nog niet optimaal en de bedrijfsgroei wordt hierdoor geremd. Doordat startende ondernemers vaak hun eigen geld investeren in hun bedrijf kan dit lastig worden als het eigen geld opraakt. Banken helpen vaak niet verder, omdat er niet voldoende omzet en gegevens bekend zijn. Hierdoor loopt de groei van het bedrijf spaak.

Laat je bedrijf groeien met factoring van FreelanceFactoring

Jouw bedrijf laten groeien met FreelanceFactoring. werkt gemakkelijk. De belangrijkste voorwaarde is dat jouw klant kredietwaardig is. Facturen op een kredietwaardige klant dien je gemakkelijk in via de factoringportal van FreelanceFactoring. Je stelt de factuur in eigen lay-out op. Het enige wat je wijzigt is het rekeningnummer. Jij ontvangt het geld immers binnen 24 uur van ons en wij ontvangen het geld binnen de betalingstermijn van jouw klant. Mocht de klant niet binnen de betalingstermijn betalen nemen wij de administratieve afwikkeling van de factuur over. Je verliest hiermee de zorgen, maar niet het overzicht. Via onze factoringportal heb je namelijk 24/7 inzicht in de statussen van je facturen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.