Hoe EY de ondernemer nog beter leert kennen

16 december 2020 08:47

Hoe EY de ondernemer nog beter leert kennen

“We houden ons hier in de fiscale praktijk van de vestiging in Enschede hoofdzakelijk bezig met techno start-ups, familiebedrijven, woningcorporaties en strategie-implementatie. Dat laatste is een uitermate snel groeiend onderdeel in de regio.”

Gericht begeleiden van ondernemers

Aan het woord is Arnold Poelstra, Tax Partner en Belastingadviseur bij EY en verantwoordelijk voor de regio Twente. “Binnen de discipline strategie-implementatie begeleiden wij ondernemers bij de realisatie van hun groeiambities. We starten met een uitgebreid self-assessment van de onderneming op zeven pijlers van ondernemerschap. Dat is een intensief proces van een tweetal dagdelen. Op die manier leer je de onderneming veel beter kennen; zij leren jou kennen en onze advisering past veel beter in een totaalkader. Anders gezegd: de fiscaliteit wordt niet meer als los (advies)onderdeel gezien, maar past binnen het groeipad.”

EY beschikt over 15 vestigingen in Nederland, met in het oosten van het land kantoren in Enschede en Zwolle. Landelijk zijn bijna 5.000 mensen werkzaam bij EY, waarvan ruim 200 op de kantoren Enschede en Zwolle. Deze vestigingen werken nauw samen in de regio Midden Noord Oost, en leveren nagenoeg alle disciplines die EY op nationaal niveau te bieden heeft. In de regio geeft EY op lokaal niveau invulling aan een breed scala van diensten. Dat gebeurt via vier service lines: Assurance, Tax, Advisory en Transaction Advisory Services. Voor EY heeft de praktijk uitgewezen dat als een innovatief project in de proeftuin van de regio mogelijk is, het ook op een breder vlak kan slagen.

Blijven leren is economisch overleven

Binnen de filosofie die EY hanteert wordt ingezet op ‘building a better working world’. Daarbij ondersteunt EY met haar wereldwijde bereik ondernemers, overheden en instellingen en wordt innovatie gefaciliteerd, onder het motto: als het bedrijfsleven beter werkt, werkt de wereld beter.

“Ik ben ervan overtuigd dat ondernemers die flexibel zijn in hun werkwijze zullen overleven” legt Arnold Poelstra uit. “Dat zijn ondernemers die weten waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Zij hebben de kennis en kunde in huis om waar nodig snel te schakelen. Onze pilot qua huisvesting is daar een voorbeeld van: per december 2020 is ons kantoor Hengelo verhuisd naar Enschede, waar we een kleiner kantooroppervlak huren, met de mogelijkheid om – indien nodig – tijdelijk ruimte bij te huren. Dat houdt o.a. in dat we in de huidige coronasituatie een goede flexibele combinatie kunnen bieden van thuis werken en/of op kantoor.” Hij onderschrijft dan ook de stelling dat een lerende arbeidsmarkt essentieel is voor economisch herstel. “Elke ondernemer zal zich moeten blijven verdiepen in nieuwe ontwikkelingen; hij moet doordrongen zijn van het belang om bij te leren. Zoals met de inzet van strategie-implementatie: eerder was fiscale dienstverlening slechts een stukje van de puzzel. Als je weet wat de totale puzzel is, kun je makkelijker losse onderdelen doeltreffend aanpakken met en voor de klant.”

Ernst & Young Belastingadviseurs LLP

Zwartewaterallee 56 Capitool 10
8031 DX  Zwolle 7521 PL  Enschede

088 – 4071000

www.ey.com/nl

Tekst: Theo Bennes

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.