Hoe draag je als ondernemer bij aan de energietransitie?

16 augustus 2022 11:03

Hoe draag je als ondernemer bij aan de energietransitie?

De energietransitie die voor 2030 is vastgesteld door de overheid vraagt een andere manier van denken voor iedere consument. Ook voor jou als ondernemer zijn er zaken die aangepakt moeten worden om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Zeker als je een eigen wagenpark hebt, of werknemers die veel zakelijke kilometers maken, zijn er maatregelen die je kunt nemen.

Investeer in elektrische auto's

Het aanbod aan elektrische auto's van de verschillende automerken wordt steeds groter. Niet alleen heb je steeds meer keuze uit verschillende modellen personenauto's. Ook de bestelauto's en zelfs vrachtauto's zijn al in een hybride of volledig elektrische uitvoering verkrijgbaar. En de techniek ontwikkelt zich daarbij ook razendsnel. De actieradius van elektrische auto's wordt steeds groter zodat dit type auto's ook veel aantrekkelijker wordt voor ondernemers die hun klanten bezoeken of werkzaamheden door het hele land uitvoeren. Kies dus niet meer voor een auto op fossiele brandstof als je een nieuwe auto bedrijfsmatig moet kopen. Maar schaf een auto aan die elektrisch rijdt.

Een laadpaal kantoor bespaart kosten

Zeker als je veel bedrijfsauto's hebt, is het rendabel om een laadpaal kantoor te plaatsen. Je medewerkers hoeven dan tenslotte geen extra kilometers meer te maken om de accu van de auto op te laden bij een extern laadpunt. Dat scheelt niet alleen tijd, het scheelt ook kosten. Want met een laadpaal kantoor weet je exact welke tarieven van toepassing zijn tijdens het opladen. De werknemers kunnen tijdens een vergadering de auto opladen en vervolgens met een volle accu weer de weg op. Voor bestelbussen die 's avonds na het werk teruggebracht worden naar het bedrijfsterrein, geldt dat deze ongestoord 's nachts opladen zodat ze de volgende dag weer volledig operationeel zijn.

Het visitekaartje voor je bedrijf

Niet alleen voor je eigen wagenpark is het hebben van een eigen laadpaal kantoor een goede oplossing. Ook als je regelmatig klanten ontvangt, biedt de laadpaal bij kantoor de mogelijkheid om je als bedrijf nog extra op de kaart te zetten. De klanten zullen het waarderen dat ze tijdens een bezoek de auto kunnen opladen en ze zullen dit zeker onthouden en wellicht doorgeven aan andere potentiële klanten. Je geeft hiermee niet alleen een extra service aan je klanten. Je straalt ook uit dat je als bedrijf bewust bezig bent met een duurzamere samenleving. 

Verschillende mogelijkheden voor een laadpaal kantoor

Een laadpaal bij kantoor kan inderdaad uit een kast bestaan die als een paal in de grond wordt gemonteerd. Deze heeft dan twee aansluitingen, zodat er twee auto's tegelijk opgeladen kunnen worden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een laadpaal kantoor in de vorm van een wandmodel. Dit laadpunt heeft een aansluiting. De laadpalen kunnen verschillende soorten tankpassen lezen. Dus dat maakt de laadpalen ook geschikt voor externe gebruikers. De diverse modellen laadpalen kunnen worden voorzien van je bedrijfslogo. Wil je nu al investeren in een laadpaal kantoor, maar is je wagenpark nog niet volledig elektrisch? Ook dat is geen probleem. De capaciteit van de laadpaal wordt afgestemd op je huidige behoefte waarbij ook rekening gehouden wordt met de toekomstige toename van het gebruik.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.