Hey ondernemer! Zo optimaliseer jij je Local SEO

13 februari 2024 10:15

Hey ondernemer! Zo optimaliseer jij je Local SEO

Online zichtbaarheid is cruciaal voor bedrijven. En als jij een lokaal bedrijf hebt en je vooral richt op klanten in jouw omgeving, dan is lokale SEO de sleutel tot succes! In dit artikel ontdek je hoe je zelf lokale SEO kunt aanpakken en jouw bedrijf kunt laten groeien binnen jouw lokale markt. Dus, laten we meteen aan de slag gaan!

 1. Doe jouw zoekwoordonderzoek
  Een goed begin is het halve werk, en dat geldt ook voor lokale SEO. Start met grondig zoekwoordonderzoek om te begrijpen welke zoektermen jouw potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Gebruik handige tools zoals de Google Keyword Planner, Google Trends en lokale zoektermen om relevante zoekwoorden te vinden die specifiek zijn voor jouw regio.
 2. Optimaliseer jouw website voor lokale zoekwoorden
  Nu je een lijst met relevante zoekwoorden hebt, is het tijd om jouw website te optimaliseren. Zorg ervoor dat je de belangrijkste zoekwoorden strategisch plaatst, zoals in jouw paginatitels, metabeschrijvingen, koppen, URL's en de inhoud van jouw webpagina's. Vergeet ook niet om jouw contactgegevens, zoals adres en telefoonnummer, duidelijk op jouw website te vermelden.
 3. Maak jouw Google Mijn Bedrijf-pagina aan
  Een essentiële stap voor lokale SEO is het creëren van een Google Mijn Bedrijf-pagina. Hiermee kun je jouw bedrijfsinformatie, zoals openingstijden, adres, telefoonnummer en website, verifiëren en weergeven in de lokale zoekresultaten van Google. Zorg ervoor dat je jouw bedrijfsvermelding volledig invult en gebruikmaakt van relevante categorieën en beschrijvingen.
 4. Verzamel positieve beoordelingen en feedback
  Klantbeoordelingen spelen een cruciale rol bij lokale SEO. Positieve beoordelingen vergroten niet alleen het vertrouwen van potentiële klanten, maar hebben ook invloed op jouw lokale zoekrangschikking. Moedig tevreden klanten aan om beoordelingen achter te laten op platforms zoals Google, Yelp en Facebook. Reageer actief op zowel positieve als negatieve feedback om betrokkenheid te tonen en eventuele problemen op te lossen.
 5. Creëer lokale content
  Het produceren van relevante en waardevolle content is essentieel voor SEO, maar voor lokale SEO is het belangrijk om ook lokale content te creëren. Schrijf blogartikelen, nieuwsberichten of gidsen die gericht zijn op lokale onderwerpen, evenementen of trends. Dit trekt niet alleen de aandacht van lokale bezoekers, maar kan ook andere lokale websites aantrekken die naar jouw content willen linken, wat de autoriteit van jouw website versterkt.
 6. Optimaliseer voor mobiel
  Aangezien steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om lokaal te zoeken, is het cruciaal dat jouw website mobielvriendelijk is. Zorg ervoor dat jouw website snel laadt, gemakkelijk te navigeren is op een klein scherm en goed functioneert op verschillende mobiele apparaten. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar bevordert ook jouw lokale zoekrangschikking.

Heb jij alle bovenstaande werkzaamheden al uitgevoerd en gedubbelcheckt? En ben je nog steeds niet tevreden over jouw SEO-resultaten? Dan kan een ervaren SEO-specialist je helpen met het nemen van verdere stappen. Investeren in SEO mag dan wel geld kosten: het levert vaak uiteindelijk ook geld op. Doen dus!

Hey ondernemer, veel succes!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.