Het doen van een goede SEO scan

9 juli 2019 12:06

Het doen van een goede SEO scan

Een goede SEO scan laten doen biedt je veel inzicht. Je weet dan in één oogopslag direct hoe de website het op dit moment doet. Wanneer er bijvoorbeeld zakelijke doelen zijn, dan is het natuurlijk belangrijk om te weten waar de website scoort en waar juist nog iets te winnen valt. Door oog te hebben voor de verbeterpunten is snel veel te bereiken. Het doen van de scan is een goede manier om actie te ondernemen. Juist ook omdat daarmee meer te bereiken is als ondernemer. Er zijn dus veel redenen om dit te doen.

Wat vertelt de scan?

Wat leer je eigenlijk van een SEO scan? Dit is eigenlijk heel gemakkelijk uit te leggen. Wanneer een website niet als topresultaat uit een zoekopdracht komt, dan betekent dit dat er dus nog verbetering mogelijk is. Die verbetering kan op allerlei vlakken te vinden zijn. Dit zijn factoren op de website, maar ook factoren buiten de website. Omdat er tegenwoordig zoveel zaken van invloed zijn, is het lastig om dit zelf te achterhalen. De scan kan dan veel inzicht bieden in de zwakke punten die er zijn. Daar kan dan vervolgens samen met een specialist aan worden gewerkt.

Als beste uit de zoekopdracht komen

Met behulp van de SEO scan is te achterhalen hoe naar de eerste plaats doorgestoten kan worden. Dit is natuurlijk waar het om gaat. Wie hoog staat in de zoekresultaten zal voortdurend nieuwe kansen krijgen. Hoe beter de website te vinden is, hoe beter het verkeer naar de website is. Meer bezoekers zorgt voor meer leads en uiteindelijk voor meer klanten. Op die manier is de omzet dus te verhogen. Met de scan is te werken aan een betere positie in bijvoorbeeld een belangrijke zoekmachine zoals Google. Dit is natuurlijk reden genoeg om eraan mee te werken.

Ook voor de top

Hoewel de SEO scan misschien iets lijkt voor ondernemers die hun website nog kunnen verbeteren, is niets minder waar. Het is natuurlijk ook belangrijk om de hoge positie te houden. Wanneer een website al hoog in de zoekresultaten staat, dan is dit natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Juist ook omdat de concurrentie dan aan het werk gaat. Door de scan dan te doen is te achterhalen welke zwakke plekken er nog in de website zitten, ondanks de hoge score in de zoekmachines. Zo kan de vindbaarheid van de website dus alleen maar nog beter worden voor ondernemers.

Een duidelijk beeld dankzij de scan

Om meer inzicht te krijgen is de SEO scan een belangrijke factor en kan een seo consultant daarbij helpen. Het is dan natuurlijk wel ook goed om te weten hoe de scan precies werkt. Het is in ieder geval zo dat er zo’n 200 factoren worden bekeken. Al deze factoren hebben invloed op de mate waarin een website aansluit op een zoekopdracht. Dit zijn natuurlijk veel te veel factoren om zelf in de gaten te houden. Met behulp van de scan is dit dan dus wel op een goede en snelle manier te doen. Alle reden om hier dus ook gebruik van te maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.