Het belang van duurzaam ondernemen en een duurzaam bedrijfsimago

13 februari 2023 08:30

Het belang van duurzaam ondernemen en een duurzaam bedrijfsimago

Voor een gezondere planeet is het broodnodig dat we flink de handen uit de mouwen steken. Daarvan zijn we ons inmiddels bewust. Stevig inzetten op duurzaamheid levert je als ondernemer gelukkig ook veel op. Je draagt niet alleen bij aan een betere wereld, het geeft je bedrijfsimago ook een flinke positieve boost. 

Maak bewust (en gerust) reclame voor een duurzame bedrijfsvoering. Je mag er trots op zijn dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus doorvoert. Duurzame relatiegeschenken zijn hét middel om je succesvolle duurzaamheidsbeleid kracht bij te zetten. Niet alleen de klant, medewerker of prospect profiteert van een duurzaam geschenk. Ook de ondernemer. 

De uitbreiding van het assortiment duurzame relatiegeschenken houdt bij een vermaard bedrijf in promotieartikelen en relatiegeschenken gelijke tred met de flink gestegen interesse in duurzaam ondernemen.

Wat levert duurzaam ondernemen een ondernemer op ?

1. Beter imago. Uit het dossier duurzaam 2019 beek dat ruim driekwart van de consumenten meer sympathie heeft voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de aanschaf van artikelen en diensten let de meerderheid er dan ook op hoe het gesteld is met het duurzaamheidsbeleid. Kortom, een groen imago maakt je aantrekkelijk voor klanten en prospects.

2. Kosten besparen. In eerste instantie kost het verduurzamen van je bedrijf geld. Maar uiteindelijk leveren die investeringen je kostenbesparing op. Ledlampen laten branden kost bijvoorbeeld veel minder dan gloeilampen. Door te investeren in groene energie en er spaarzaam mee om te gaan, besparen ondernemingen flink op hun energierekening. 

Denk bij duurzame investeringen ook aan uitgaves die ten goede komen aan het werkklimaat. Bekend is dat extra planten op kantoor het ziekteverzuim tot wel tien procent reduceren. Een investering dus die veel oplevert, want zieke werknemers kosten veel geld.

3. Toekomstbestendigheid. Er komt steeds meer wet- en regelgeving die ervoor moet zorgen dat Nederland de klimaatdoelen haalt. Daarom kun je beter bewust en tijdig energiebesparende maatregelen nemen. Dan kun je investeringen spreiden in plaats van dat je alles in keer moeten bekostigen. En wie voorop loopt met verduurzaming kan zijn klanten tonen hoe belangrijk hij dit onderwerp vindt. Bedrukte ecologische relatiegeschenken zijn daarvoor bij uitstek geschikt.

4. Hogere verkoopprijs. Consumenten hechten echt steeds meer waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een groot deel van hen is zelfs bereid om meer te betalen voor duurzame producten.

5. Aantrekkelijk bij personeel. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt valt in de smaak bij personeel. Wie investeert in een betere luchtkwaliteit of een fijnere groene omgeving, ziet dat terug in een hogere productiviteit en minder verzuim. Bovendien spreekt het potentieel nieuw personeel aan. Vooral hoogopgeleiden laten de mate van duurzaamheid meebepalen bij het kiezen van een nieuwe baan. Zeker in een tijd van arbeidskrapte belangrijk  om hiermee rekening te houden. Een extra reden om gepersonaliseerde eco relatiegeschenken te schenken aan relaties, waaronder personeel.

6. Concurrentievoordeel.  Niet alleen bij consumenten heb je een streepje voor als je duurzaam onderneemt. Ook bij andere klanten, zoals de overheid. Deze kiest bij aanbestedingstrajecten voor bedrijven die aan bepaalde duurzaamheidseisen voldoen. Voldoe je niet aan de harde eisen, dan kom je voor bepaalde opdrachten niet in aanmerking. 

Suggesties voor duurzame zakelijke cadeaus

Van bamboe, kurk en hout tot koffieschil; het zijn enkele voorbeelden van milieuvriendelijke materialen voor eco relatiegeschenken. Het assortiment duurzame relatiegeschenken is royaal. Enkele suggesties: duurzame draadloze oplader, gerecycled papieren notitieboekje met ecologische pen, katoenen tas met opdruk, bamboe thermosbeker, RVS lunchbox met logo en een voorraadpot van borosilicaatglas met bamboe deksel.

Voor het uitgebreide assortiment duurzame relatiegeschenken, zie Gift Campaign.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.