Heb jij inzicht in wie jouw bedrijfspagina volgt op LinkedIn?

31 augustus 2020 13:29

Heb jij inzicht in wie jouw bedrijfspagina volgt op LinkedIn?

Als iemand jouw bedrijfspagina begint te volgen zal diegene daar een bepaald motief voor hebben. Maar wat zal de reden zijn? Wij leren bij onze klanten, maar ook bij onszelf, dat de volgerssectie van je LinkedIn pagina een lucratieve bron voor leads is. Natuurlijk zijn niet al je volgers potentiële klanten (denk aan bestaande klanten, collega’s, concurrenten en relaties), maar de kans is groot dat tussen de overige volgers interessante mogelijke nieuwe klanten staan.

Als ik het mij goed herinner was het vroeger ook al mogelijk om inzicht te krijgen in de volgers van je pagina, maar heeft LinkedIn er op een gegeven moment voor gekozen om dit niet meer inzichtelijk te maken. Naast dat je kan zien wie je pagina volgt, kun je nu ook interessante statistieken bekijken. Zo kun je de groei van je pagina zien (zowel organisch als gesponsord), kan je zien waar je volgers vandaan komen, wat hun functie is en in welke branche zij werkzaam zijn. Daarnaast is het mogelijk om deze statistieken te vergelijken met soortgelijke bedrijven in jouw branche. Je pagina wordt hierin vergeleken op basis van het aantal volgers, nieuwe volgers, geplaatst content en de mate waarop men interactie pleegt met de content (likes, comments, shares).

Oké, terug naar de volgers. Stel je ziet een mogelijke potentiële klant, hoe ga je dan te werk? Ik adviseer om een connectieverzoek te sturen met een omschrijving waarin je hem/haar vertelt waarom je wilt ‘connecten’. Als het verzoek wordt geaccepteerd kun je een gesprek starten via LinkedIn Inmail of direct contact opnemen via mail of telefoon. Pas wel op dat je niet direct gaat verkopen, de lead is namelijk nog niet ‘warm’ genoeg. Ze zijn er waarschijnlijk nog niet aan toe om iets van je te kopen.

Toon in plaats daarvan interesse in de persoon en het bedrijf waar hij/zij werkzaam is. Begin een gesprek waarin je over elkaars producten en diensten praat, zonder over te komen als iemand die iets wil verkopen. En tja, ervaring leert dat niet iedereen even actief bezig is met LinkedIn. Mocht je connectieverzoek dus niet geaccepteerd worden, kan het het proberen waard zijn om de persoon op te zoeken via de website van het betreffende bedrijf.

Meer weten over de nieuwe feature van LinkedIn? Je leest het op deze pagina.

De statistieken van jouw pagina kun je als volgt vinden:

  1. Ga naar de beheeromgeving van je bedrijfspagina. Deze vind je in het menu bovenaan (klik op je foto), of zoek naar jouw bedrijf via de zoekbalk;
  2. Vervolgens zie je in het menu onder jouw bedrijfslogo een link naar ‘analytics’ en hieronder een link naar jouw volgers.

Deze Thought Starter is geschreven door Bas van Petten, eigenaar van strategisch online marketingbureau Bambuu. Eens sparren over jullie online marketingstrategie en -aanpak? Plan een vrijblijvende Opportunity Sessie  in met één de marketing strategen van Bambuu.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.