HealthTech Skogluft breidt uit naar Nederland en brengt gezondheid, natuur en wetenschap samen in plantenmuur

29 maart 2022 09:22

HealthTech Skogluft breidt uit naar Nederland en brengt gezondheid, natuur en wetenschap samen in plantenmuur

Skogluft, de HealthTech scale-up dat levende plantenmuren maakt voor binnenruimtes, kondigt vandaag de uitbreiding naar Nederland aan. Het nieuws komt slechts enkele maanden na de productlancering in Noorwegen, gevolgd door onmiddellijk succes bij internationale bedrijven zoals Google Noorwegen, openbare instellingen en particulieren. De aankondiging markeert een nieuwe mijlpaal in de plannen van Skogluft om de Europese marktleider te worden, maar nog belangrijker om mensen over de hele wereld opnieuw in contact te brengen met de natuur. Het bedrijf wil hiermee bijdragen aan hun mentale en fysieke gezondheid.

Samen met de Norwegian University of Life Sciences doet Skogluft al meer dan 10 jaar onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van levende binnenplanten voor mensen. Onderzoeksresultaten tonen aan dat deze o.a. het welzijn verhogen, stress verminderen en zorgen voor een verbetering van het studievermogen van kinderen. Daarnaast dragen levende binnenplanten bij aan het zuiveren van de lucht in publieke ruimtes en verbetert het zo de luchtkwaliteit, wat bijzonder relevant is in de huidige post-pandemische wereld.

Jørn Viumdal, mede-oprichter van Skogluft: “We zijn gezonder en gelukkiger wanneer we omringd zijn door planten en natuur, maar studies tonen aan dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen. Met ons wetenschappelijk bewezen concept willen we iedereen laten zien hoe je zelf een natuurrijke omgeving kunt creëren. De tijd is rijp voor onze groene boodschap."

De Skogluft plantenmuur wordt in Europa op een ethische, duurzame en circulaire manier geproduceerd. Omdat het lokaal wordt geproduceerd, vergt het relatief weinig vervoer en heeft het dus een lage CO2-voetafdruk. Daarnaast is de verpakking herbruikbaar en gemaakt van recyclebaar materiaal. De Skogluft plantenmuur is gemakkelijk te installeren en onderhouden, en bestaat uit een combinatie van een eenvoudig Scandinavisch concept en een elegant Italiaans design.

Binnenplanten voor bedrijven

De Skogluft plantenmuur heeft de aandacht getrokken van grote internationale bedrijven, daar zij geïnteresseerd zijn in het welzijn van hun werknemers en deze op hun beurt een grote rol spelen in het succes van bedrijven. Onderzoek toont aan dat bedrijven die prioriteit geven aan het welzijn van hun werknemers een grotere return on investment kunnen realiseren met 11% minder personeelsverloop, een twee keer zo grote werknemersbetrokkenheid, minder ziekteverzuim en een verhoging van de productiviteit.

Jan Grønbech, CEO van Google Norway: "Als CEO van Google Norway begrijp ik heel goed hoe belangrijk het is om een stimulerende werkomgeving te hebben. Ik raad het Skogluft-systeem ten zeerste aan.”

Skogluft Academy en app

Skogluft lanceerde eerder deze maand de Skogluft Academy. Op deze manier draagt het bedrijf bij aan haar missie om mensen dichter bij de natuur te brengen. Het programma is wereldwijd beschikbaar en na voltooiing mogen deelnemers zich ‘Certified Skogluft Indoor Nature Consultants’ noemen.

"De droom van Skogluft is om de binnen omgevingen waarin we leven en werken radicaal te veranderen naar een gemeenschap van doelgerichte en gedreven Indoor Nature Consultants en ambassadeurs over de hele wereld", zegt Kat Novotna, hoofd van Skogluft Academy.

Daarnaast biedt Skogluft binnenkort ook de 'Skogluft-app' aan, waarmee het bedrijf een platform zal creëren om de wereldwijde Skogluft gemeenschap te verbinden. Op deze manier kunnen mensen elkaar inspireren, met elkaar netwerken en kennis met elkaar uitwisselen. De in-house ontwikkelde Skogluft-app biedt door middel van sensortechnologie ook ondersteuning bij het verzorgen van de planten. De app geeft op basis van metingen advies over de juiste verlichting, voeding en het juiste vochtgehalte.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.