Goed beginnen: simpele onboarding van nieuwe medewerkers

29 februari 2024 11:17

Goed beginnen: simpele onboarding van nieuwe medewerkers

Als je bij een nieuw bedrijf terechtkomt, kan het vaak even duren voordat je bent ingewerkt. Vaak wordt gedacht dat het onvermijdelijk is dat dit veel tijd kost. Je moet immers de normen en waarden, de procedures en de cultuur binnen je nieuwe werkomgeving leren kennen. Eigenlijk zijn dit niet zozeer de dingen die maken dat het onboarden tijdrovend is.

In plaats daarvan kan het zijn dat je nieuwe medewerkers simpelweg geen overzicht hebben over hun taken, deadlines en documenten. Bovendien weten nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag misschien niet hoe ze hun collega’s het makkelijkst kunnen bereiken. Met de handige HR software is dat echter verleden tijd.

Alle informatie op één plek

Er zijn veel processen die dankzij HR software efficiënter kunnen worden, maar laten we voor nu even inzoomen op de onboarding van nieuwe medewerkers. Je kan met efficiënte onboarding nieuwe medewerkers een warm welkom gunnen door alle informatie op één plek voor hen toegankelijk te maken. In plaats van dat ze losse spreadsheets toegestuurd krijgen, kunnen ze met deze software direct zien wat hun taken zijn en welke deadlines er moeten worden gehaald. Als nieuwkomer weet je op deze manier meteen waar je moet beginnen.

Overzichtelijk voor zowel werknemer als werkgever

Met deze software wordt het voor zowel werknemers als werkgevers overzichtelijker. Als werkgever kun je gemakkelijk taken toewijzen aan je collega’s. Nieuwe werkers kun je via deze software zelfs hun contracten digitaal laten ondertekenen. Wat vooral fijn is, is dat de voortgang van de onboarding van alle nieuwe collega’s overzichtelijk op één plek kan worden bijgehouden. Je vindt het allemaal in een digitaal personeelsdossier. Hier vinden de werknemer én de werkgever alle gegevens die ze nodig hebben.

Deel gemakkelijk teams in

Als je als bedrijf vooral werkt met teams en afdelingen, is deze software ideaal. Hier kun je gemakkelijk teams indelen. Zo weten nieuwe medewerkers gelijk met wie ze te maken hebben en hoe ze de mensen waarmee ze samenwerken moeten bereiken. Tegelijkertijd hebben de teamleiders toegang tot de personeelsdossiers van hun teamleden. Je kunt zelfs zien wie er jarig is met HR software.

Kortom, als je behoefte hebt aan blije medewerkers is deze software echt een aanrader. Onboarding kan veel efficiënter, overzichtelijker, sneller en makkelijker. Als laatste willen we even benoemen dat bij deze software een handige app hoort. Je hebt dus altijd en overal toegang tot je informatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.