Gestrand op een zandplaat…

25 mei 2022 08:30

Gestrand op een zandplaat…

Het was op een dag, nu ongeveer 8 jaar geleden, dat ik in mijn RIB op het Wad bij Schiermonnikoog rondvoer en dacht “Waar is iedereen?” In de verte zag ik tientallen zeehonden liggen, de vogels krijsten boven mijn hoofd en de wolkenluchten boven Simonszand waren fantastisch om te zien. Ineens bedacht ik mij “Dit zouden meer mensen moeten zien!”.

Het zaadje om te starten met een eigen bedrijf was geplant!

Nu, een aantal jaren en vele vaartochten verder, is gebleken dat er wel degelijk behoefte is aan flexibele invulling van het jaarlijkse bedrijfsuitje (iedere tocht is maatwerk) en dat veel bedrijven dit bijzondere uitje in een uniek vaargebied weten te waarderen.

De allerleukste opdracht tot nu toe was die van een groot landelijk internetplatform. De IT-managers moesten meer op één lijn komen en er werd een dagdeel bedrijfstraining met een professionele trainer geboekt bij Varenmetrob.nl. We hebben de passagiers met onze boten laten ‘stranden’ op Engelsmanplaat en middels diverse werkvormen heeft trainer Erik de groep dichter bij elkaar kunnen brengen.

We varen in een RIB, dit staat voor Rigid Inflatable Boat, ook wel Zodiac of powerboat genoemd. Dit betekent dat we niet alleen snel van A naar B kunnen varen, maar ook dat we de vele ondieptes op het Wad prima kunnen bereiken. Een bezoekje aan een zandplaat is dan ook bijna altijd onderdeel van een tocht, evenals het voor anker gaan onder het genot van een hapje en drankje of een bezoekje aan het kleinste Waddeneiland: Schiermonnikoog. En zeehonden spotten doen we natuurlijk ook, als het getij zich daarvoor leent.

De belangstelling vanuit de particuliere markt is de laatste tijd groeiende; we zien een toenemende vraag van vriendengroepen en van ouders met kinderen en aanhang. Ook deze groepen kunnen we een leuke activiteit bieden. We ontvangen onze passagiers in vaste vertrekhaven Jachthaven Lauwersmeer te Oostmahorn; het dorpje aan de Friese kant van het Lauwersmeer waar ooit het KNZHRM reddingstation gevestigd was. Lunchen vooraf of dineren na afloop kan uitstekend in de lokale horeca. Het restaurant Het raadsel van de Wadden is veruit favoriet.

Naar de toekomst kijkend willen we ons blijven richten op de kleinere groepen (tot 20 personen) en middels de juiste investeringen een uniek aanbod blijven bieden. En dat we af en toe stranden op een zandplaat, dat is dan maar zo. Gelukkig zijn we tot nu toe altijd teruggekomen met hetzelfde aantal passagiers als waar we mee vertrokken…

Varenmetrob.nl
Van Ostadestraat 52
8932 KB  LEEUWARDEN
T: 06-43468910
M: info@varenmetrob.nl

www.varenmetrob.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.