Gehard glas veiliger dan plexiglas als anti-Coronascherm

25 mei 2020 11:02

Gehard glas veiliger dan plexiglas als anti-Coronascherm

Plexiglas schermen brengen werknemers onnodig in gevaar. De vraag naar plexiglas als bescherming tegen corona besmettingen is enorm toegenomen, maar de veiligheid van plexiglas laat te wensen over. Het is bijvoorbeeld zeer brandbaar. Bij blootstelling aan hitte smelt het plexiglas of spat het snel uiteen. Gehard glas is een veiliger en duurzamer alternatief.

In de supermarkten, musea, winkels en kantoren…overal zien we plexiglas schermen verschijnen om medewerkers te beschermen tegen corona besmettingen. Logisch, nu de samenleving langzaam weer aan de slag gaat, zoekt iedereen naar oplossingen om de werkomgeving veilig in te richten. Veel bedrijven lossen dat op door het plaatsen van plexiglas schermen en plastic zeilen in allerlei vormen en maten. Veilig en duurzaam is dat helaas niet.

Duurzaam en brandveilig

Plexiglas bestaat uit kunststof en is erg brandgevaarlijk. Daarnaast is het ook niet krasbestendig en milieuonvriendelijk. Het alternatief zijn panelen van gehard glas. Die zijn zijn ook geschikt om corona besmettingen tegen te gaan en zijn simpel hygienisch te reinigen. Daarnaast bieden ze een hogere brandveiligheid, krassen niet en zijn geschikt als duurzame oplossing. “Door de vele nadelen van plexiglas, zoals brandveiligheid, bekrassen en het moeilijk kunnen reinigen zijn de kunststof schermen geen oplossing voor de lange termijn. Onze panelen van gehard glas zijn dat wel. We krijgen reacties als 'dit laten we ook na Corona staan'  omdat de glaspanelen er ook goed uitzien. De uitvoering van panelen in gehard glas is een hygiënische, duurzame en veilige oplossing”, zegt Hanny van den Berg, directeur van Glaswandenspecialist.

360 graden scan

Veel bedrijven vragen zich af wat de corona maatregelen betekenen voor de werkvloer en of het plaatsen van schermen nodig is of niet. Glaswandenspecialist kan eerst een 360 graden scan van een ruimte maken, waarna een of meerdere versies van meubilair opstellingen virtueel geplaatst kunnen worden. Zo is al op voorhand op computer of tablet te zien hoe een anti-Corona inrichting, inclusief glasschermen, eruit ziet en of deze voldoet aan de verwachtingen en veiligheidseisen. “Glasschermen voor tafels, bureau’s en bijvoorbeeld terrasafscheidingen kunnen op diverse wijze worden samengesteld; met of zonder zijpanelen van glas, met of zonder onder-doorvoer, in allerlei hoogtes en breedtes, aan elkaar gekoppeld. We maken alles op maat”, aldus Hanny. Het Brabantse bedrijf Glaswandenspecialist hoopt op deze manier ondernemers te helpen om hun werknemers en gasten op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.