Geen vertraging van uw bouwproject dankzij mobiele camerabewaking

6 januari 2023 11:15

Geen vertraging van uw bouwproject dankzij mobiele camerabewaking

Effectieve en betrouwbare tijdelijke beveiliging die bijdraagt aan de bouw van de toekomst.

Koperkabels, gereedschap, brandstof. Niets is tegenwoordig meer veilig op een bouwplaats met dieven en vandalen constant op de loer. Liefst één op de twee bouwbedrijven is slachtoffer van 1 à 3 diefstallen op de bouwplaats per jaar. Diefstal of vernieling brengt bovendien extra kosten met zich mee én vervelende vertraging van uw project. De UFO’s van Kooi Camerabewaking bieden wat dat betreft uitkomst. Met hun infraroodcamera’s en back up van het eigen Kooi Alarm Center is iedere bouwplaats 24/7 beveiligd.

“Ik had verwacht zo in de binnenstad dat we meer overlast zouden hebben maar tot nu toe zijn er nog geen indringers gesignaleerd. Waarschijnlijk is het ook de preventieve werking die van de UFO uitgaat,” vertelt Noah Wols van aannemerscombinatie G-Kracht. Zij zijn momenteel bezig om de kades van de Amsterdamse grachten te renoveren. Op het ponton en aan de kade houden twee Units For Observation (UFO) de wacht. Wols: “Allereerst is er de prettige communicatie met de verkoopadviseur van Kooi over de positionering van de camera. De prijs voor de huur is bij Kooi ook bijzonder scherp vergeleken met andere aanbieders van mobiele camerasurveillance. De UFO houdt ons heiponton met de 50 tons kraan, de containers met equipment en het klein materieel in de gaten. Nu staat er ook één op de kade voor een nog beter overzicht.”

“Noah Wols aan de kade van de Singel. ‘Wel zo prettig dat bij onraad de aansturing van hulpdiensten zoals politie niet voor onze rekening komen. Een vaste prijs is wel zo prettig.”

Groot detectiebereik en infrarood licht

Sinds 2010 verzorgt Kooi mobiele camerabewaking bij alle mogelijke projecten: bouw, infra of de aanleg van wind- en zonneparken. Het bedrijf doet dat vanuit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Denemarken. Zo hebben de UFO’s al meer dan 35.000 bouwplaatsen beveiligd in meer dan 20 Europese landen. Alle camera’s worden bovendien in eigen huis geproduceerd. De technisch hoogwaardige camera beschikt over een groot detectiebereik en werkt met infrarood licht. “Dankzij dit licht hebben omwonenden gelukkig ook geen overlast van fel licht in de avond,” vertelt Wols.

Snelle reactietijd

In het Kooi Alarm Center (KAC) in Drachten houden centralisten de locaties 24/7 in de gaten. Worden er insluipers gedetecteerd, dan geeft de UFO een luide sirene en een waarschuwingsboodschap af. In bijna 99% van de gevallen zetten de indringers het dan op een lopen. Manager Jelle Hoekstra van het KAC: “Binnenkomende meldingen hebben bij ons de hoogste prioriteit. Onze drive is om binnen 10 seconden meldingen aan te nemen. Deze snelle reactietijd maakt ons uniek.”

RED, de camera met broeidetectie

Naast de UFO produceert Kooi ook nog de RED: Rising Early Detection. Deze camera detecteert bij afvalverwerkende en recyclingbedrijven toenemende temperaturen in vuilnisbelten om zo broei en brand te voorkomen. Nadat bij recyclebedrijf Van den Noort in Dongen in maart vorig jaar brand woedde in een papierhal, koos het voor een mobiel RED-systeem. “Het is fijn om te weten dat onze afvalopslag continu preventief gemonitord wordt op broei en dat er direct actie wordt ondernomen zodra er verhoogde temperaturen worden gemeten,” aldus directeur Babs van den Noort. “Er zijn gelukkig ook geen grote incidenten meer geweest."

Rising Early Detection (RED): onze innovatieve thermometrische camera voor broeidetectie

Zonnedauw 10
9202 PA Drachten
088 247 5610
info@247kooi.com
www.247kooi.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.